В облсовете приступают к люстрации

Председатель Харьковского областного совета Сергей Чернов подписал распоряжение о выполнении закона Украины «Об очищении власти» в исполнительном аппарате облсовета

Соответствующее распоряжение опубликовано на сайте облсовета. Приводим его текст полностью.

З метою забезпечення невідкладного і неухильного виконання вимог Закону України «Про очищення влади», на виконання приписів пункту 2 Прикінцевих та перехідних положень цього Закону, керуючись нормами статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою недопущення до участі у роботі виконавчого апарату обласної ради осіб, до яких застосовується заборона обіймати посади:
1. Визначити відділ кадрової роботи та нагород виконавчого апарату обласної ради відповідальними за:

1.1. Здійснення перевірки особових справ працівників виконавчого апарату обласної ради для виявлення осіб, до яких застосовуються положення Закону України «Про очищення влади».

1.2. Проведення необхідних заходів щодо здійснення перевірки після прийняття нормативно-правових актів, передбачених Законом України «Про очищення влади» (подання посадовими особами заяви щодо застосування або незастосування відповідних заборон, визначених частинами третьою або четвертою статті 1 Закону, згоди на проходження перевірки, згоди на оприлюднення відомостей про них, направлення запитів про перевірку відомостей, направлення повідомлення до Міністерства юстиції України тощо).

2. Начальнику відділу кадрової роботи та нагород виконавчого апарату обласної ради (Сінельнік О.П.) у строк до 23.10.2014:

2.1. Забезпечити проведення перевірки відомостей, зазначених у особових справах працівників виконавчого апарат обласної ради, з метою виявлення осіб, до яких застосовується заборона, зазначена в частині третій статті 1 Закону України «Про очищення влади» (неможливість протягом десяти років обіймати посади, щодо яких здійснюється очищення влади (люстрація)), на основі критеріїв, визначених частиною першою статті 3 цього Закону.

2.2. Про результати перевірки особових справ поінформувати голову обласної ради.

2.3. У разі виявлення осіб, зазначених у п.2.1 розпорядження, направити голові обласної ради подання з відповідними документами для вирішення питання про звільнення цих осіб з посад.

3. Відділу по роботі з громадськістю та ЗМІ виконавчого апарату обласної ради забезпечити розміщення цього розпорядження та встановлену Законом України «Про очищення влади» інформацію на веб-сайті обласної ради.

4. Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою.


Голова обласної ради С.Чернов

Как сообщалось ранее, в обладминистрации и горсовете также начали работу по выполнению закона «Об очищении власти». Он вступил в силу 16 октября.

 
21 октября 2014 г, 12:41
Евгения Бурда 
 
 
В связи с обострением общественно-политической обстановки в Украине и резким увеличением попыток оставить на сайте комментарии, которые могут быть расценены как экстремистские, редакция «Объектив» приняла решение временно закрыть пользователям возможность комментировать материалы на сайте и скрыть все уже опубликованные комментарии. Эти функции будут восстановлены после нормализации обстановки. Редакция МГ «Объектив» приносит читателям свои извинения
Загружается...

Новости Украины

Loading...
Loading...

META.новости

Загрузка...
©2007-2024, Медиа группа «Объектив», Харьков

Использование материалов разрешено только при наличии гиперссылки.

Редакция не несет ответственность за сообщения, оставленные посетителями.

По любым вопросам Вы можете связаться с редакцией


мобильная версия сайта

размещение рекламы

подписывайтесь на RSS

«добавляйтесь»
 
free counters