• Чт 28.03.2024
  • Харьков  +15°С
  • USD 39.23
  • EUR 42.44

У Харкові неплатники аліментів відпрацьовують на дільницях «Жилкомсервісу» (відео)

Общество   
У Харкові неплатники аліментів відпрацьовують на дільницях «Жилкомсервісу» (відео)

За новим законодавством, якщо людина не має грошей на виплати для дитини, держава надає змогу їх заробити. 

Олексій розлучився з дружиною три роки тому. У них є спільна дитина, зараз хлопчикові — 12. Протягом 2,5 років чоловік перераховував аліменти регулярно. Але півроку тому Олексій втратив роботу і виплати припинилися.

 Олексій, харків’янин
У мене була тривала пауза без роботи. І, на жаль, я не міг підтримувати ці виплати. Я не міг забезпечувати ні себе, ні сина. 

Попри відсутність коштів Олексій зустрічався з сином. Чоловік розповідає: спочатку колишня дружина обурювалась, однак із часом вони знайшли спільну мову. Згодом виплачувати аліменти змусив новий закон.

Олексій, харків’янин
 Спочатку мені не подобалося, що влада його прийняла. На даний момент у процесі роботи я розумію, що все повинно бути правильно і закономірно — після злочину повинно бути покарання. Тому я тут і виконую те, що мені призначив суд. 

Активна боротьба з неплатниками аліментів стартувала в Україні минулоріч. Боржників позбавляють права виїжджати за кордон, керувати транспортним засобом, користуватися зброєю, полювати. Також передбачене адміністративне покарання — суспільно корисні роботи. Зарплата перераховується на дитину. За півроку у регіоні вже відпрацювали більше сотні осіб.

Наталія Ольховська, начальниця Московського районного відділу з питань пробації
 Більше 6 місяців якщо є заборгованість, то Державна виконавча служба направляє листа до суду і суд вже призначає суспільно корисні роботи терміном від 120 до 360 годин. Коли особа до нас з’являється, ми надаємо їй направлення і вони відпрацьовують свої призначені години. 

На Харківщині центром пробації складено 19 адмінпротоколів за ухилення від відпрацювання. Передбачена й кримінальна відповідальність.

Марина Гричанюк, начальниця філії Державної установи «Центр пробації» в Харківській області
Особа, яка ухиляється від відпрацювання суспільно корисних робіт та неможливо встановити її місце перебування, ми безсилі і ми не можемо звернутися для оголошення цієї особи в розшук, знайти, розшукати та примусити відпрацювати суспільно корисні роботи. Тому ми співпрацюємо з виконавчими службами, щоб вони зверталися до суду і щоб цих осіб оголошували у розшук. 

Якщо борг накопичувався більше року, то сума автоматично збільшується на 20%. Рішення суду для цього вже не потрібно. За два роки затримки нарахують вже 30% штрафу, за більше ніж три роки — половину суми боргу.

Автор: Юлія Бойко
Популярно

Вы читали новость: «У Харкові неплатники аліментів відпрацьовують на дільницях «Жилкомсервісу» (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 6 июня 2019 в 19:05;
  • Корреспондент Юлія Бойко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "За новим законодавством, якщо людина не має грошей на виплати для дитини, держава надає змогу їх заробити".