• Сб 20.04.2024
  • Харьков  +17°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

У Харкові пройшло грандіозне завершення найбільшого кінофоруму Східної України (відео)

Культура   
У Харкові пройшло грандіозне завершення найбільшого кінофоруму Східної України (відео)

Kharkiv Meet Docs оголосив переможців пітчингу документальних кінопроєктів, фестивалю незалежного короткометражного кіно «Бардак» і конкурсу дитячих відеороликів Meet Kids.

Пітчинг кінопроєктів — традиційна частина всіх відомих кінофестів. Проте, в історії Харкова він пройшов лише вдруге, у рамках Kharkiv Meet Docs. Амбіційні автори подають на конкурс трихвилинні тізери, журі обирає найкращих і допрацьовує разом, щоб далі режисери змогли гідно представити сценарій та знайти фінансування на зйомки. Переможницею цього року стала режисерка Надія Парфан із проєктом «Міс Рок-Європа».

 

Надія Парфан, режисерка, переможниця пітчингу Kharkiv Meet Docs 2019

Це історія про народження незалежності України, розказана з перспективи панк-рок співачки, такої рок-ікони початку 90-х, яка здобула титул «Міс Рок-Європа», а потім зникла.

 

 

 

 

Ще один новий досвід для Харкова — конкурс дитячого кіно. Більше півсотні відеороликів на соціальні теми надіслали школяри у віці від 7 до 16 років. Кращу роботу обирали глядачі шляхом голосування на сайті фестивалю.

 

Марія Печенізька-Ткачова, переможниця конкурсу Meet Kids

Я брала інтерв’ю у своїх однокласників, і вони мені розповідали про життя, про любов, навіть про деякі сумні речі мені розповідали, мені сказали дуже багато речей, я вибрала найцікавіші, змонтувала це разом з батьками і у мене вийшло те, що вийшло.

 

 

 

Цього року повноправною частиною Kharkiv Meet Docs став фестиваль українського незалежного короткометражного кіно «Бардак». Стрічки короткого метру були зняті без державного фінансування. Гран-прі отримав фільм Віктора Бутка «ХАЙП». За п’ять днів на кінофесті було представлено 26 повнометражних картин, серед них — 13 харківських, 3 українські, європейська і світова прем’єри.

 

Валентин Марченко, член журі пітчингу, заст. голови Нацспілки кінематографістів України, викладач КНУ театру, кіно і телебачення ім. Івана Карпенка-Карого

Я очень жалею, что мои студенты не имеют возможность посмотреть вашу фестивальную программу вот здесь живьем. Я попробую, чтобы организаторы мне дали возможность показать программу своим ребятам. Речь, конечно, идет об организации воспитания той кинематографической культуры, которая здесь есть практически в каждой работе.

 

 

 

 

Євгенія Крігсхайм директорка кінофестивалю Kharkiv Meet Docs

Фестиваль уже закончился, все, что мы планировали, прошло, как мы и планировали, без сучка и задоринки. Мы показали резонансные картины, на которые пришло очень большое количество людей, мы провели воркшопы, затронули молодую аудиторию. Мы провели первый конкурс детского социального кино. Начинаем готовится к четвертому фестивалю и мы приглашаем всех принять в нем участие.

 

 

 

Фестиваль відкрився резонансним та важким фільмом Нарімана Алієва «Додому» — про батька двох синів, який везе до Криму з Києва вбитого на війні первістка. Фільм-закриття вийшов не менш шокуючим. Віталій Манський зробив з документальної та сімейної хроніки свою нову стрічку — «Свідки Путіна.»

 

Віталій Манський, кінорежисер, президент «Artdocfest»

Появление Путина в России принесло в Украину куда более трагические и такие еще не залеченные раны войны. Поэтому когда к фильму хорошо относятся в какой-нибудь Мексике, Японии, Канаде или Германии – это одна история, в Украине была реакция не очевидная. И то, что это так восприняли, мне даже неловко пересказывать, насколько был теплый прием картины, насколько была заинтересованная потом дискуссия.

 

 

 

 

У прокат фільм «Свідки Путіна» вийде в листопаді після прем’єри в столиці.

Автор: Євгенія Гокова
Популярно

Вы читали новость: «У Харкові пройшло грандіозне завершення найбільшого кінофоруму Східної України (відео)»; из категории Культура на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 1 октября 2019 в 15:59;
  • Корреспондент Євгенія Гокова в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Kharkiv MeetDocs оголосив переможців пітчингу документальних кінопроєктів, фестивалю незалежного короткометражного кіно «Бардак» і конкурсу дитячих відеороликів MeetKids.".