• Ср 24.04.2024
  • Харьков  +14°С
  • USD 39.59
  • EUR 42.26

Победительница питчинга кинофестиваля Kharkiv MeetDocs получила свой долгожданный приз

Общество   
Победительница питчинга кинофестиваля Kharkiv MeetDocs получила свой долгожданный приз

29 сентября состоялась официальная церемония закрытия кинофестиваля Kharkiv MeetDocs. На грандиозном финале организаторы назвали победителя питчинга этого года. Им стала Надежда Парфан с фильмом “Мисс Рок Европа”.

Участников оценивали настоящие профессионалы в области кино: Виталий Манский, Сергей Буковский и Валентин Марченко. А главным призом этого года стал квадрокоптер DJI Mavic Pro Platinum.

Надежда Парфан поделилась, как захотела и получила главный и такой желанный приз кинофестиваля. 

Надежда Парфан, победительница питчинга кинофестиваля  Kharkiv MeetDocs      

Про цей пітчинґ я дізналася, тому що ми з моєю колегою робимо інший проєкт і для нього нам потрібен був дрон. При чому не для того щоб він літав, бо я не прихильниця цього типу візуальності, а для того щоб зафіксувати його на машині і зняти один специфічній кадр. Ми давно шукали дрон, і ось нібито у всіх дрон є, але якось ніхто тобі не хоче його дати. Моя колега мені по-приколу сказала: “Так поїдь і виграєш дрон”. Я звісно не була впевнена в перемозі, але зараз дрон у мене є.

“Мисс Рок Европа” — это история независимости Украины, рассказанная на примере судьбы панк-рок певицы Виктории Врадий, рок-иконы начала 90-х годов, которая получила титул «Мисс Рок Европа», а потом пропала. 

Надежда Парфан, победительница питчинга кинофестиваля Kharkiv MeetDocs з проєктом фільму «Міс Рок Європа»:             

«Це буде гібридний фільм. Дві третини фільму — це архіви, унікальні, раніше не опубліковані кадри. Але якась частина це буде ігрова реконструкція. Зараз дуже рано говорити, як буде виглядати головна героїня, але це буде акторка, яка покаже певні сцени з особистого життя Вікторії. Ось вона виграла Червону руту і ці кадри є, але дуже цікаво зустрітися з нею за пять хвилин до того, як це сталося».

Прямо со сцены победительница пообещала, что со всеми остальными участниками питчинга дроном обязательно будет делиться.  

Надежда Парфан, победительница питчинга кинофестиваля  Kharkiv MeetDocs       

Я досить досвідчена людина в плані пітчинга. В мене також дуже крутий продюсер і він мене добре підготував. Ми така, досить досвідчена команда, але мені було корисно почути від людей, як вони хочуть бачити цю історію. Найціннішим було просто спілкування з цими людьми, бо це завжди надихає. І дуже важко вибирати. У мене проєкт був художньої документалістики, а там були класні проєкти розслідування, проєкти соціальні, гострі, на болісні, дуже важливі теми. Це всі класні талановиті люди. І просто круто побути з колегами, відчути, що ми таке собі документальне племя.  

На кинофестивале Kharkiv MeetDocs Надежда представила еще один свой фильм — “Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго”.

Надежда Парфан, победительница конкурса питчинга кинофестиваля  Kharkiv MeetDocs           

Це музичний документальний фільм. Історія про Івана Васильовича, який багато років працював директором профспілки Теплокомуненерго і очолював профспілковий хор комунальників. Для мене було дуже важливо і цінно показати цей фільм у Харкові, тому що, по-перше, я чесно скажу, що дуже люблю це місто. Це місто з почерком, харизмою і візуальною культурою. Ти дивишся на фасад і на те, що він якось цікаво підсвічений, і розумієш, що ти в Харкові. А по-друге, в Харкові є дуже потужна інтелектуальна традиція, тобто люди можуть підтримати розмову. Документальні фільми — кіно не для всіх, і не всі його дивляться, тому що для багатьох кіно — це чиста розвага. Тому сама можливість привезти і показати цей фільм людям — була цінною. На показ прийшла одна жінка з місцевого теплокомуненерго, вона була дуже зворушена і це було дуже приємно.

Надежда Парфан, победительница питчинга кинофестиваля  Kharkiv MeetDocs                        

На показі людей було мало, але відчуття були класні, бо зал був камерний. Але документальне кіно вимагає специфічного досвіду попереднього перегляду і нам ще треба працювати над тим, щоб пояснити людям, як це дивитися і чому це може бути цінним і цікавим.

Напомним, что год назад на первом питчинге кинофестиваля Kharkiv MeetDocs Корней Грицюк представил свой 2-х минутный тизер. В этом году 28 сентября 2019 года режиссёр представил на фестивале Kharkiv MeetDocs трейлер снимающегося фильма и провел мастер-класс, где рассказал, как ему удалось снять и выпустить в прокат свой дебютный полнометражный фильм «2020 #безлюднакраїна», снятый без финансирования, с затратами в 350 долларов. 

Автор: София Красникова
Популярно

Вы читали новость: «Победительница питчинга кинофестиваля Kharkiv MeetDocs получила свой долгожданный приз»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 3 октября 2019 в 15:27;
  • Корреспондент София Красникова в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "29 сентября состоялась официальная церемония закрытия кинофестиваль Kharkiv MeetDocs. На грандиозном финале организаторы назвали победителя питчинга этого года. Ею стала Надежда Парфан с фильмом “Мисс Рок Европа”.".