• Чт 28.03.2024
  • Харьков  +16°С
  • USD 39.23
  • EUR 42.44

«Класична феєрія»: музиканти закликають допомогти дітям із порушенням розумового розвитку (відео)

Харьков   
«Класична феєрія»: музиканти закликають допомогти дітям із порушенням розумового розвитку (відео)

Вони готують, вишивають, спілкуються та підтримують один одного. Ось тут їхні ліжка і світлини з конкурсу найгарнішої дівчини. Це Богодухівський дитячий будинок-інтернат. Тут мешкають сто тридцять два вихованці. Від більшості відмовилися власні батьки, бо діти мають порушення розумового розвитку.

Минулого року дев’ятнадцятирічна Майя Ахметова побажала на Новий рік побачити свою рідну матір, з якою загубила зв’язок ще у дитинстві. Вихованці будинку-інтернату знайшли родину дівчини і вже незабаром Майя буде жити разом зі своєю сім’єю.

 

Майя Ахметова, вихованка Богодухівського дитячого будинку-інтернату
Я ждала. Ждала её. Красивая. Маму зовут Лиля. Она работает медсестрой. Братики работают водителями на скорой помощи. Папа тоже на скорой помощи водителем. Они меня ждут, чтобы я поехала домой. 

 

Майя та ще дев’ятеро її друзів, які є старшими за вісімнадцять років, знаходяться у паліативному відділені. Їхня вихователька Людмила Шкарлак працює тут майже десять років. Розповідає: за цей час багато хто з дітей показав великі результати, навчився сидіти та розмовляти.

Людмила Шкарлак, вихователька Богодухівського дитячого будинку-інтернату
Ведь у них нет вообще представления о внешней среде, у них нет совершено социального опыта. Поэтому конечно когда готовишься, пишешь план, то столько, приготовился по одному, пришел, и уже видишь что уже нужно делать совершенно по-другому. Цель это чтобы дети у меня научились говорить. Они уже у нас говорят. Умеют делиться своими впечатлениями. 

 

Зараз йде заняття з кулінарії. В меню розсольник та пампушки. Кухню вихованці дитячого-будинку інтернату полюбляють особливо, — зазначає директор Григорій Дорошенко.

 

Григорій Дорошенко, директор Богодухівського дитячого будинку-інтернату
Они раньше оказываться считали себя людьми второго сорта, потому что у них не было дома. Они жили общежитии, а дети первого сорта живут дома, в семье. И о том эта кухня, как оказалось, центр дома. А если нет кухни — нет дома. 

 

До дитячого будинку-інтернату із концертом завітали музиканти харківського оркестру «Слобожанський».

 

Тетяна Жук, оркестрантка МАСО «Слобожанський»
Ми ще не досить з ними роззнайомилися, але в процесі гри та взаємодії, ми познайомимося ближче та навіть зіграємо разом. 

 

 

Двадцять третього грудня у палаці студентів юридичної академії відбудеться концерт «Класична феєрія». Кошти з продажу квитків підуть на обладнання для інтернату. У комунальній установі є діти, які мають складні фізичні вади.

Григорій Дорошенко, директор Богодухівського дитячого будинку-інтернату
Нам нужны специальное оборудование для ухода за этими детьми. Нам нужны мобильные ванные, нам нужны передвигающееся специальные коляски для этих детей, нам нужно медицинское оборудование это и кислородные концентраторы, и электроотсосы. 

 

 

Олена Єрьоміна, директорка МАСО «Слобожанський»
Каждый год мы выбираем новый проект, новую детскую болезнь, детскую проблему, для того что бы не только помочь её решить частично. потому что мы не можем решить всю проблему естественно. Для того чтобы заявить общественности о том что такая проблема существует в нашем обществе, в нашем городе. 

 

На концерті буде звучати Червона скрипка Страдіварі та виступатимуть світові зірки класичної музики.

Автор: Василиса Степаненко
Популярно

Новости по теме:


Вы читали новость: ««Класична феєрія»: музиканти закликають допомогти дітям із порушенням розумового розвитку (відео)»; из категории Харьков на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 12 декабря 2019 в 19:05;
  • Корреспондент Василиса Степаненко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Вони готують, вишивають, спілкуються та підтримують один одного. Ось тут їхні ліжка і світлини з конкурсу найгарнішої дівчини. Це Богодухівський дитячий будинок-інтернат. Тут мешкають сто тридцять два вихованці. Від більшості відмовилися власні батьки, бо діти мають порушення розумового розвитку.".