• Чт 18.04.2024
  • Харьков  +18°С
  • USD 39.55
  • EUR 42.06

У театрі Пушкіна відбудеться прем’єрна вистава за п’єсою Ф. Лорки (відео)

Культура   
У театрі Пушкіна відбудеться прем’єрна вистава за п’єсою Ф. Лорки (відео)

Драматург Федеріко Лорка створив п’єсу «Йєрма» понад вісімдесят п’ять років тому. Її назва у перекладі з іспанської «безплідна». Це історія про життя бездітного подружжя у маленькому іспанському селі.

Головна героїня мріє відчути радість материнства. На її думку, бути вагітною — це як нести троянду в зубах, аби не впав жодний пелюсток. Попри таке шалене бажання Йєрмі так і не вдається стати мамою.

Осуд суспільства, криві погляди та питання, чому подружжя не має дітей — нагальна та близька тема сучасному глядачеві, вважає режисерка Ольга Турутя-Прасолова.

Ольга Турутя-Прасолова, режисерка вистави «Йєрма»

Ми навіть не думаючи можемо ранити пари, які хочуть завести дітей, але в них не виходить. Ось я нещодавно прочитала коментар. У молодої пари народилася дитина. їх привітали такими словами: «Тепер ви справжня родина». А до цього, що несправжня? 

 

Попри драматичність п’єси, яку Лорка позиціонував як «трагічний вірш», режисерка намагалася зробити більш легку та комічну виставу. А відкритий фінал кожному дасть змогу зробити власні висновки.

Почуття головних героїв відтворюють не тільки за допомогою акторських навичок, а й пластичних мізансцен. Балетмейстерка Наталя Федіна каже: вимагала від акторів, щоб емоції, які вони звикли виражати словами, вони так само відтворювали рухами.

Наталя Федіна, балетмейстерка

Я всегда говорю, что актёры могут всё! Всё зависит только от степени их желания и включенности, а это уже моя задача. Кого-то знаешь лучше. кого-то меньше, наблюдаешь. Главное — не поломать актерскую природу. 

 

У листопаді театр відзначив 86-річчя. Працівники привітали себе та глядачів двома виставами. Перша — на головній сцені «Три товариші» за Ремарком, друга — «Йєрма».

Сергій Бичко, директор театру ім. Пушкіна

Сейчас уже приступили к третьему спектаклю этого театрального сезона, «Вишневый сад» в постановке Марка Нестантинера, уже идут репетиции.

 

 

Окрім цього, з виставами приїдуть актори київського театру імені Лесі Українки. Але це вже планується наступного року.

 

Аліка Піхтерева кореспондентка

Відверті жіночі історії, відтворені через пластику та щирі монологи, можна буде побачити під час прем’єрних вистав 14 та 15 грудня на малій сцені театру імені Пушкіна. 

 

 

Автор: Алика Пихтерева
Популярно

Вы читали новость: «У театрі Пушкіна відбудеться прем’єрна вистава за п’єсою Ф. Лорки (відео)»; из категории Культура на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 12 декабря 2019 в 20:00;
  • Корреспондент Алика Пихтерева в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Драматург Федеріко Лорка створив п’єсу «Йєрма» понад вісімдесят п’ять років тому. Її назва у перекладі з іспанської «безплідна». Це історія про життя бездітного подружжя у маленькому іспанському селі.".