• Чт 28.03.2024
  • Харьков  +16°С
  • USD 39.23
  • EUR 42.44

Тепловики почали прикручувати опалення: як це позначиться у квитанціях (відео)

Харьков   
Тепловики почали прикручувати опалення: як це позначиться у квитанціях (відео)

Опалення у Харкові поки відключати не будуть. Таку заяву зробили у Харківських тепломережах.

Згідно з нормативами, опалювальний сезон припиняють лише коли середньодобова температура упродовж 3 днів складає не менше 8 градусів тепла. У Харкові така погода — вже 6 днів, кажуть у гідрометцентрі.

 

Мешканка Харкова: «Балкон открытый постоянно. 3-й этаж у меня.

 

 

 

 

Мешканець Харкова: «Ну реально жарко на улице. Ташкент не нужен.»

 

 

 

Аби не створювати так званого «Ташкента», тепловики запровадили періодичний графік подачі тепла. Топитимуть звечора протягом 12 годин, а зранку на стільки ж відключатимуть.

 

Михайло Самойленко, начальник Немишлянської філії КП «Харківські теплові мережі» : «Дело даже не в теплых батареях. Дело в том, чтобы обеспечить санитарную норму внутри помещения каждой квартиры и каждой комнаты. Для этого и предназначен данный метод.»

 

Норма температури у приміщенні — це 18-20 градусів, кажуть у тепломережах.

 

Євген Зінченко, заступник головного інженера КП «Харківські теплові мережі»: «Погодні умови буквально через днів 15 будуть суттєво змінюватися. І ми повинні будемо знову запускати тепло.»

 

 

Зінченко додає: якщо зараз відключити систему повністю, то у разі похолодання запустити її ще раз буде важко.

 

Євген Зінченко, заступник головного інженера КП «Харківські теплові мережі»: «Головна проблема, що цей графік ми вимушені задіяти, в тому, що ми по умовах виготовлення гарячої води не можемо забезпечити такою температурою, тому що буде зірвана подача гарячої води.»

 

За інформацією гідрометцентру, зниження температури очікується з 20 березня. Тоді тепловики перейдуть на опалення у три черги — по 8 годин. У квитанціях прикручування тепла позначиться меншими сумами, запевняє заступник головного інженера. Для будинків із лічильниками рахуватимуть за фактом спожитого тепла.

 

Євген Зінченко, заступник головного інженера КП «Харківські теплові мережі»: «Перекрили — тепло не рахується. Включили — теплолічильник почав врахування тепла.»

 

 

А от для будинків без лічильників рахуватимуть по формулі.

 

Євген Зінченко заступник головного інженера КП «Харківські теплові мережі» : «Тепло рахується те, що відпустилося з теплоджерела, відраховується те, що пройшло через лічильники, а тоді спеціальні формули застосовуються. Основним показником, який впливає на величину нарахувань — це температура зовнішнього повітря.»

 

Завдяки запровадженому графіку кількість використаного газу суттєво знизилась, каже Зінченко. Періодичне опалювання не застосовують для закладів соцсфери. У лікарнях та школах є можливість самостійно регулювати подачу тепла. Незабаром майже у 700 будинків планують встановити теплорегулятори.

 

Автор: Вікторія Бондаренко
Популярно

Вы читали новость: «Тепловики почали прикручувати опалення: як це позначиться у квитанціях (відео)»; из категории Харьков на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 6 марта 2020 в 19:10;
  • Корреспондент Вікторія Бондаренко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Опалення у Харкові поки відключати не будуть. Таку заяву зробили у Харківських тепломережах. ".