• Пт 29.03.2024
  • Харьков  +16°С
  • USD 39.22
  • EUR 42.37

Директор Харківської інфекційної лікарні прокоментував ситуацію у медзакладі (відео)

Харьков   
Директор Харківської інфекційної лікарні прокоментував ситуацію у медзакладі (відео)

Усі кошти освоюються, медики захворіли на коронавірус через завелике навантаження, а з проханням не шпиталізувати пацієнтів з підозрою звертався до департаменту ОДА.

Павло Нартов, директор Харківської обласної інфекційної лікарні
Ну что я, в карман себе кладу? Я здесь с утра до вечера. Каждый божий день. 

Нестача лікарів і медикаментів для хворих на коронавірус, а також розгул хвороби серед працівників. Напередодні очільник ОДА Олексій Кучер заявив: у ситуації, що склалась в обласній інфекційній лікарні, винні директор департаменту охорони здоров’я Вадим Іванніков та очільник медзакладу Павло Нартов.

Олексій Кучер, голова ХОДА
Цей вибух і відбувся на ґрунті особистих відносин, насправді. Відсутність комунікації та інше. Протягом січня-травня 2020 року клінічною інфекційною лікарнею отримано лікарських засобів, виробів медичного призначення, в тому числі на надання допомоги хворим на коронавірус, за кошти державного бюджету та в якості гуманітарної допомоги майже на 18 мільйонів гривень.

Нартов сам захворів на коронавірус. Тож свою позицію висловлює з лікарняного вікна. Зокрема коментує заяву Кучера, що лікарня мала на рахунках 1,5 мільйона гривень, але не витрачала.

Павло Нартов, директор Харківської обласної інфекційної лікарні
Часть этих денег мы должны выделить на наши хозяйственные нужды. По «ковидному пакету» закупили сразу 3 антибактериальных аппарата, а все другие лекарственные средства, которые мы планировали закупить, сейчас в процессе переговоров. То есть, все деньги мы осваиваем. Нет такого, что у нас есть деньги на счетах, а мы их никак не израсходуем. 

Родичі пацієнтів із коронавірусом заявляли: купували медикаменти власним коштом. Нартов коментує це так:

Павло Нартов, директор Харківської обласної інфекційної лікарні
Люди, старше 70 лет, им нужны другие препараты. Не только, например, антибиотики и растворы, которыми в первую очередь мы должны обеспечить больных. Приходится больным покупать эти лекарственные препараты. 

Нартов наголошує: просив, аби до закладу не направляли людей з підозрою на коронавірус. Але, за його словами, такий був наказ обласного департаменту. Нартов додає: палат 80, лікарня переповнена і хворі заражають людей з підозрою ще до того, як останні отримують результати тесту.

Павло Нартов, директор Харківської обласної інфекційної лікарні
Ніякої відповіді взагалі немає. Ніхто не хоче чути. 

На думку Нартова, медпрацівники захворіли через завелике навантаження. Засобами індивідуального захисту усі, за словами керівника, забезпечені. Також, додає директор закладу, минулого тижня лікарня отримала понад чотирнадцять мільйонів гривень. Більшість цих грошей — на зарплати та надбавки. Вадим Іванніков свою позицію поки не прокоментував: чиновник на лікарняному. В інфекційній лікарні наразі працює комісія Мінздоров’я.

Автор: Артем Листопад
Популярно

Вы читали новость: «Директор Харківської інфекційної лікарні прокоментував ситуацію у медзакладі (відео)»; из категории Харьков на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 27 мая 2020 в 19:04;
  • Корреспондент Артем Листопад в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Усі кошти освоюються, медики захворіли на коронавірус через завелике навантаження, а з проханням не шпиталізувати пацієнтів з підозрою звертався до департаменту ОДА.".