• Сб 20.04.2024
  • Харьков  +7°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

На Червонооскільському водосховищі затримали браконьєра (відео)

  
На Червонооскільському водосховищі затримали браконьєра (відео)

На Червонооскільському водосховищі інспектори Харківського рибоохоронного патруля провели рейд.

Володимир Мороз, головний держінспектор Харківського рибоохоронного патруля

Зараз ми знаходимося в рибоохоронному рейді на Червонооскільському водосховищі поблизу села Кругляківка та села Загризове. Ми постараємося знайти у воді заборонені знаряддя лову.

Володимир Мороз працює у Харківському рибоохоронному патрулі 7 років. Наразі обіймає посаду головний держінспектор. Пояснює: більшість браконьєрів ставлять сітки вночі, а от вдень їх не знімають, аби не потрапити «на ґачок» інспекторів. Під час рейду на воді помічаємо пластикову пляшку. Вона означає, що тут може бути сітка.

Володимир Мороз головний держінспектор Харківського рибоохоронного патруля

Да, сітка. Дана сітка буде вилучена та сдана на склад Борівської дільниці рибоохоронного патруля. Риба буде утилізована до Борівської районної ветеринарної лікарні, тому що у неї пошкоджений покров, а також передавлена зяброва кришка. Ось цей окунь він вже задихнувся. Якщо ми її випустимо до води, то вона буде хворіти та загине.

4 зв’язані між собою сітки дістає інспектор із водосховища. Серед вилову — плоскирки, окуні, плітка та кілька золотих карасів.

Якби була затримана особа, то вона би сплачувала за один екземпляр риби, за окуня — 17 гривень, за плітку — 85 гривень, за плоскирку — 34 гривні.

 

 

Головний держінспектор Харківського рибоохоронного патруля Роман Рєпка звітує: за перше півріччя на Червонооскільскому водосховищі складено більше 200 адмінпротоколів за недотримання правил рибальства. Серед них 106 — за грубі порушення.

Роман Рєпка головний держінспектор Харківського рибоохоронного патруля

Дев’яносто вісім — за частиною 3 статті 85 «Порушення правил використання об’єктів тваринного світу», 4 правопорушення за статтею 90 адміністративного Кодексу за червоно-книжні види риб. Нараховано збитки на суму 191 тисяча 461 гривна.

Під час рейду склали протокол на чоловіка, який рибалив сіткою. Браконьєр на човні з уловом повертався додому. За словами інспекторів, у 2015 році порушник вже притягувався до відповідальності.

 

— Самий максимальний штраф, який ми йому написали, скільки, ви пам’ятаєте? — 36 тисяч. Досі із пенсії вираховують. Він не попадався дуже давно. Ми його зустрічали двічі. Він ловив рибу на вудочку.

Наприкінці рейду інспектори провели із рибалками профілактичну бесіду.

3 кілограма на одного рибалку на добу дозволяється ловити рибу чи 1 екземпляр, якщо більше 3 кілограм. 5 ґачків і спінінг на одного рибалку. Все. Це основні правила, які треба вам знати.

Чоловіки кажуть: ці норми добре знають та діляться враженнями від ранкової риболовлі.

 — Вот это называется рыбалка на Осколе.

 

Іван Рижков рибалка

В воду залезешь — не поговоришь. А ее вытащишь, спрашиваешь а она ж молчит. Вот и все.

Андрій Кузьменко рибалка

Я недавно начал рыбачить, а так работаю. Вот это выходной и я пришел, покидал удочку и все, а так я работаю.

Також рибінспектори просять рибалок не забруднювати береги водоймищ та прибирати за собою сміття.

Автор: Анна Шевченко 
Популярно

Новости по теме:


Вы читали новость: «На Червонооскільському водосховищі затримали браконьєра (відео)»; из категории на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 7 июля 2020 в 16:47;
  • Корреспондент Анна Шевченко  в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "На Червонооскільському водосховищі інспектори Харківського рибоохоронного патруля провели рейд".