• Пт 19.04.2024
  • Харьков  +10°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

У Білорусі затримали російських бойовиків (подробиці, фото)

Мир   
У Білорусі затримали російських бойовиків (подробиці, фото)

Правоохоронні органи Білорусі затримали «33 бойовики приватної військової компанії».

Як повідомив державний телеканал «Білорусь 24», вони прибули на територію країни для дестабілізації ситуації в період президентських виборів.

Телеканал також показав кадри, ймовірно, з камери спостереження аеропорту, де зображені чоловіки атлетичної тілобудови, які рухаються коридором.

Усього, за інформацією журналістів, до країни прибуло 200 «бойовиків».

Дикторка нічого не згадує про національну приналежність чоловіків чи те, звідки вони прибули. Однак телеканал «Білорусь 24» показує кадри затримання, на яких видно, що в них були паспорти громадян Російської Федерації та нашивки російською мовою («Наш бизнес — это смерть и бизнес идет хорошо»).

Агенція БЕЛТА повідомила, що затримані були «бойовиками приватної військової компанії Вагнера».

Служба безпеки України раніше заявляла, що бойовики цієї компанії брали участь у військових діях на Донбасі. Також ЗМІ повідомляли про їхню участі у боях в Сирії.

За повідомленням білоруського ТБ, група чоловіків заселилася в один з готелів Мінська, а згодом переїхала в санаторій у столиці Білорусі.

Дикторка розповіла, що чоловіки звернули на себе увагу «нехарактерною для туристів поведінкою і однотипним одягом у стилі мілітарі».

Вони не вживали спиртного і трималися окремими групами, щоб не привертати до себе увагу, йдеться у повідомленні.

Цю інформацію супроводжують кадри, на яких видно, як група спеціального призначення затримує чоловіків у готельних номерах.

У ніч на 29 липня 32 чоловіків затримали в санаторії, ще одного — на півдні Білорусі.

Нещодавно Олександр Лукашенко вже згадував про «приватні військові компанії».

24 липня під час візиту до бази 5-ї окремої бригади спецпризначення Білорусі він говорив про них у контексті початку війн.

«Будь-які війни зараз починаються з вуличних протестів, демонстрацій, потім майдани. На майдан, якщо своїх немає (у нас замало «майданутих»), їх підтягнуть зі сторони. Це професійні військові, бандити, які спеціально готуються, в основному в рамках ПВК (Приватних військових компаній. — Ред.) по всьому світу, і заробляють великі гроші на провокаціях в тих чи інших державах», — процитувало Лукашенка офіційне агентство «Белта».

За його словами, саме так сталося в Лівії, Іраку та Сирії: «Стало тільки гірше, це керований хаос».

Так звану російську ПВК Вагнера пов’язують з бойовими діями на Донбасі, зокрема біля Луганського аеропорту та у Дебальцевому, а також з війною у Сирії.

«Служба безпеки має неспростовні докази, що рішення про збиття було прийняте в Кремлі та приведене у дію позаштатним підрозділом головного управління Генштабу Збройних сил РФ, відомим як «приватна військова компанія «Вагнера», — заявляли у СБУ.

Росія офіційно заперечує існування чи підтримку російської приватної військової компанії.

Згодом у Telegram почали ширитися повідомлення про те, ніби серед затриманих — колишні бійці так званого «батальйону Прилєпіна» — російського письменника, що підтримав так звану «ДНР» і з 2016 по 2018 року був там «заступником командира» одного з формувань.

Telegram Захара Прилєпіна пізніше підтвердив, що серед затриманих «дійсно є кілька колишніх бійців з нашого батальйону».

За його словами, затримані насправді їхали «у Сирію чи в інші теплі воюючі країни» і «ніяка Білорусь їм не потрібна».

Агентство «Белта» опублікувало прізвища 33 затриманих. Частина з них значиться на сайті «Миротворець», де зібрані особисті дані учасників проросійських формувань, які воювали проти української армії.

Джерело: BBC Ukraine.

Нагадаємо, у В’єтнамі через поширення коронавіруса закрили місто Хойан.

 

Хочеш першим дізнаватися новини Харкова, України та світу?

Підписуйся на телеграм-канал: t.me/objectivetv або на вайбер-канал: https://cutt.ly/lyDk847

Автор: Артем Некрасов
Популярно

Вы читали новость: «У Білорусі затримали російських бойовиків (подробиці, фото)»; из категории Мир на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 29 июля 2020 в 17:31;
  • Корреспондент Артем Некрасов в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Правоохоронні органи Білорусі затримали «33 бойовики приватної військової компанії»".