• Пт 19.04.2024
  • Харьков  +13°С
  • USD 39.55
  • EUR 42.06

Мешканці згорілого історичного будинку на Конторській просять допомоги

Происшествия   
Мешканці згорілого історичного будинку на Конторській просять допомоги
24 серпня на вулиці Конторській сталася велика пожежа. За словами мешканців, повністю згорів дах, але стіни та перекриття цілі. 
24 серпня у Харкові горіла історична будівля по вулиці Конторська, 18. Рятувальники гасили пожежу 7 годин, а в середині дому знайшли тіла двох загиблих: чоловіка та жінки.

Харків’янка Татьяна Голубова нещодавно купила у цьому домі квартиру. Як написала жінка у себе на сторінці у Facebook, стіни та перекриття будинку залишилися цілі, а ось покрівля згоріла повністю.

«І я в шоці. В шоці від того, що це сталося. В шоці від умов, в яких працювали пожежники: у них старі продірявлені шланги та радянська техніка, немає ліхтарів, тому коли стемніло, вони працювали на даху без освітлення, була відсутня подача води протягом 20 хвилин, яку потім качали з річки!!! Так, через слабкий натиск в трубах пожежники 20 хвилин просто стояли і чекали на воду. Саме за цей час згоріла більшість покрівлі», — написала вона.

Жінка розповіла, що у міськраді сказали, що не знають, як оперативно можуть допомоги, адже будинок – пам’ятка архітектури, і всі маніпуляції із об’єктом треба узгоджувати із Києвом.

«Але по факту це «бла-бла-бла», бо після візиту представника міськради до нас навіть не направили комунальників, які допомогли би розчищати згорівші завали. А потім подзвонили із Новобаварської райадміністрації та замість ремонту покрівлі запропонували розселення мешканців». 

Обгорілі залишки даху люди були змушені прибирати самостійно, бо у Департаменті житлового господарства пообіцяли почати роботу тільки з понеділка: «На питання, чому саме з понеділка, відповіли, «тому що ж вихідні». І в цей же день навпроти будинку перекрито вулицю і купа комунальників вкладають асфальт!».

«Стало зрозуміло, що вигрібати наслідки пожежі треба самостійно. І якнайшвидше відновлювати дах власними силами, бо наближається сезон дощів. Від міста розраховуємо максимум на компенсацію витрат (і невідомо, коли то буде, і чи буде взагалі). Розумію, що нам з родиною та сусідами потрібно залучати зовнішні ресурси«, — пише жінка.

Тетяна звернулася до всіх небайдужих по допомогу: моральну, матеріальну, фінансову та інформаційну.

«Карантин добряче проїхався по моєму театральному бюджету, тому навіть 20, 50, 80 грн зараз мають значення»
Номери карток для допомоги:
5375414104912539 (Монобанк, Голубова Тетяна)
4149439108049341 (Приват, Голубова Тетяна)

Раніше заступник мера з питань житлово-комунального господарства Андрій Руденко повідомляв, що з 28 вересня на об’єкті почне працювати комісія, яка обстежить комунікації, конструктив та покрівлю. Після її висновку визначатимуть обсяги, терміни та витрати на проведення відновлюваних робіт. Тим часом, поліція відкрила кримінальне провадження за статтею “порушення вимог пожежної безпеки”.

Бажаєш першим дізнаватися новини Харкова, України та світу?

Підписуйся на телеграм-канал: t.me/objectivetv або на вайбер-канал: https://cutt.ly/lyDk847

Автор: Софія Краснікова
Популярно

Вы читали новость: «Мешканці згорілого історичного будинку на Конторській просять допомоги»; из категории Происшествия на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 27 сентября 2020 в 14:52;
  • Корреспондент Софія Краснікова в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "24 серпня на вулиці Конторській сталася велика пожежа. Повністю згорів дах, але стіни та перекриття цілі".