• Пт 29.03.2024
  • Харьков  +17°С
  • USD 39.22
  • EUR 42.37

Відділення для COVID-хворих відкрили, але воно не приймає: що відбувається в обласній лікарні (відео)

Общество   
Відділення для COVID-хворих відкрили, але воно не приймає: що відбувається в обласній лікарні (відео)

Працівники обласної лікарні чекали пацієнтів зранку.

Артем Листопад, кореспондент 

Відділення для прийому пацієнтів з коронавірусом у центрі Харкова, в обласній клінічній лікарні, відкрили напередодні, 1 грудня. Ось тільки повноцінно функціонувати воно так і не розпочало. Чому — спробую дізнатися.

Зранку 1 грудня медики чекали пацієнтів. Однак протягом дня жодна «швидка» так і не приїхала.

Михайло Гладков, в.о. завідувача COVID-відділення Харківської обласної клінічної лікарні

Мы готові, мы ждем. Но «скорая» ж не от нас зависит. Привозят они к нам — не привозят. Но мы готовы — с 1 числа мы ждем.

Як з’ясувалося, «швидкі» не приїжджали, бо відповідного наказу департаменту охорони здоров’я ХОДА Центр екстреної меддопомоги і медицини катастроф не отримував.

Віктор Забашта, директор Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф

Департамент должен написать приказ о том, что я знал, куда везти больного. На основании чего я должен везти больного в определенную больницу? На основании того, что средства массовой информации сказали, что оно открыто?

І хоч «швидкі» пацієнтів не привозили, в обласній лікарні таки є двоє COVID-хворих. Одна людина звернулась особисто, а іншу перевели із звичайного медзакладу. Водночас в обласній інфекційній лікарні 1 грудня прийняли 30 пацієнтів із коронавірусом. Це на третину більше, ніж зазвичай.

Павло Нартов, директор Харківської обласної інфекційної лікарні

До цього було до 20 хворих, були дні, коли було 10-12 хворих госпіталізовано. На ранок у нас 260 хворих. Працюємо у звичайному режимі. Один день — він відбувся, але я думаю, що наразі буде все з’ясовано щодо такої ситуації.

За словами заступника голови ХОДА Тараса Пастуха, перепрофільоване офтальмологічне відділення не відкрили, бо не встигли добудувати пандус. Він необхідний для переміщення тяжких хворих зі «швидкої» до лікарні.

Тарас Пастух, заступник голови ХОДА

Враховуючи прохання самих будівельників, бачачи неготовність двох-трьох-чотирьохденного терміну, ми прийняли рішення продовжити ще госпіталізацію в залізничні лікарні, в інші лікарні, в яких сьогодні є достатньо місця.

Пастух додав, що повноцінний прийом COVID-пацієнтів розпочнеться за декілька днів, як тільки дороблять пандус. Чому ж напередодні лікарі та представники облради оголосили про відкриття відділення — чиновник відповідає так:

Тарас Пастух, заступник голови ХОДА

Ми абсолютно конструктивно працюємо з обласною радою, у нас немає жодної якоїсь конкуренції. Зараз в область поступила чергова субвенція, ми готуємо розподіл, сподіваюся, що завтра обласна рада підтримає наш розподіл і будемо рухатися далі. Тут відбулося, можливо, якесь пересмикування самих фактів, але проблеми не існує.

Окрім цього, в обласній лікарні готують ще два відділення для пацієнтів із коронавірусом. Зараз проводять кисень.

Андрій, будівельник

Там компрессор стоит в начале — белая большая бочка. И оттуда она идет сюда и сюда. И по зданию расходится. — Вам осталось одну трубу установить? — По кусочкам. Тут кусочек, там кусочек.

Наразі ситуація із заповненістю лікарень COVID-хворими, за словами заступника голови ХОДА, не критична. Станом на ранок із близько 4 тисяч ліжок були зайняті 1700. Залишаються вільними 800 місць із киснем.

Автор: Артем Листопад
Популярно

Вы читали новость: «Відділення для COVID-хворих відкрили, але воно не приймає: що відбувається в обласній лікарні (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 2 декабря 2020 в 18:01;
  • Корреспондент Артем Листопад в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Працівники обласної лікарні чекали пацієнтів зранку ".