• Чт 18.04.2024
  • Харьков  +20°С
  • USD 39.55
  • EUR 42.06

У школах та дитсадках Харкова можуть з’явитися уроки кінного спорту (фото)

Общество   
У школах та дитсадках Харкова можуть з’явитися уроки кінного спорту (фото)

Відповідний меморандум підписали під час фестивалю, який відбувся в місті 3 грудня.

«У цьому році в Харкові розпочали відродження ще одного олімпійського виду спорту. Ми розуміємо, що перед нами стоїть амбітне завдання, тому наступного року ми плануємо розробити програму, підключивши до співпраці міські школи та впровадити уроки з кінного спорту в позашкільну освіту. Це допоможе виявити перспективних юних обдарувань, яких можливо було б виховати для представлення нашої країни на міжнародному рівні», — розповіла начальниця Управління інноваційного розвитку та іміджевих проєктів Харківської міськради Вікторія Грецька-Миргородська.

Під час фестивалю кінного спорту в Харкові підписали меморандум про співпрацю між Управлінням інноваційного розвитку та іміджевих проєктів ХМР та Федерацією кінного спорту Харківської області.

Як розповіли журналісту МГ «Об’єктив» організатори фесту, його мета — об’єднати любителів і професіоналів кінного спорту, а також розвивати його та популяризувати серед молоді.

«Кінний спорт в Україні має великий потенціал для розвитку не тільки на державному, а й на міжнародному рівнях. І початок взаємодії в цьому питанні з владою – великий крок вперед до нових досягнень», — прокоментував президент Всеукраїнської федерації кінного спорту, Андрій Милованов.

У межах фестивалю проходили дитячі показові виступи з конкуру та виїздки. З виїздкою виступили: призерка Чемпіонатів України Ірина Шевцова та кандидат в майстри спорту Дарина Кудрявцева. Для глядачів пройшов урок вольтижування. Свою майстерність показали спортсмени-конкуристи: член Збірної України з конкуру 2010 В’ячеслав Свистун, переможець Чемпіонату України в 2019 році Тетяна Вітрова, учасник Кубка та Чемпіонату України з конкуру Анастасія Логвиненко, тренер навчальної групи Олександра Василинець.

Усі учасники фестивалю отримали дипломи та подарунки, а призерів нагородили медалями.

«Це визначна подія для федерації та всіх небайдужих до кінного спорту. Його розвиток на сьогодні у багатьох питаннях залежить від налагодження державно-приватного партнерства між кінними клубами та владою. Така співпраця допоможе популяризувати кінний спорт серед харків’ян та зробити його нормою їх повсякденного життя», — відзначив голова федерації кінного спорту Харківської області Микола Безуглий.

Автор: Василиса Степаненко
Популярно

Вы читали новость: «У школах та дитсадках Харкова можуть з’явитися уроки кінного спорту (фото)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 4 декабря 2020 в 14:46;
  • Корреспондент Василиса Степаненко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Відповідний меморандум підписали під час фестивалю, який відбувся в місті 3 грудня".