• Пт 29.03.2024
  • Харьков  +15°С
  • USD 39.22
  • EUR 42.37

Економічний та соціальний розвиток: в облраді відбулася чергова комісія (відео)

Общество   
Економічний та соціальний розвиток: в облраді відбулася чергова комісія (відео)

У Харківській обласній раді — засідання комісії з питань соцполітики, співпраці з інститутами громадянського суспільства соцспрямування та у справах учасників АТО, ООС.

Програми економічного та соціального розвитку регіону депутатів не задовольняють. Обурюються, що в них з’явилося багато нових об’єктів на поточний рік, у той час, коли недобудованих менше не стає.

Олена Бочарнікова, членкиня засідання від партії «Опозиційна платформа — За життя»

Вы просите деньги на какие-то новые объекты, на какие-то новые свершения свои. Нет ли в этом какого-то такого непонятного умысла. И почему не довести объекты, на которые там 10 миллионов было вложено или еще сколько-то, чем начинать какие-то новые объекты?

Проте новий директор департаменту економіки і міжнародних відносин обладміністрації Петро Лашин зазначає: мають дороговартісні недобудовані об’єкти, як приклад — онкоцентр у Помірках. Аби завершити їх — доведеться витратити всі гроші.

Петро Лашин, директор департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА

Мы может быть реализуем первую очередь онкоцентра, самого по себе 5-летнего. Общей стоимостью, возможно, в 5 миллиардов и может быть вообще ничего не реализуем. Либо же мы сможем достроем 14 приемных отделений, ряд амбулаторий, несколько ФОПов, несколько лечебных учреждений.

Проте членкинь комісії такий розподіл грошей не задовольняє.

Олена Бочарнікова, членкиня засідання від партії «Опозиційна платформа — За життя»

Есть приоритет! Я задала вопрос, коллега! Важнее больным, онкобольным, которые могут не дожить до каких-то своих процедур или добьем приемный покой? Может стоит взять эти деньги и добить первую очередь онкоцентра и параллельно потихоньку делать и приемные покои, но в меньшем количестве?

Більшість цей проєкт не підтримують і повертають на доопрацювання.

Лашин продовжує: аби цьогоріч повністю виконати програму соцеконом розвитку, необхідно понад 7 мільярдів гривень. Та пропонує внести до неї 121 новий проєкт. Вони, за підрахунками чиновника, обійдуться в майже 700 тисяч.

Ольга Львова, членкиня засідання від фракції партії «Блок Світличної — Разом»

Майже половина цих проєктів воно буде переходити на 22 рік, і на 23, і на 24 і воно там тєлєпається в той програмі не зрозуміло навіщо. Люди будуть сподіватися, а врешті — ніфіга.

Наступними питаннями розглядають проєкти рішення облради щодо виконання обласного бюджету за минулий рік та внесення змін на поточний.

Сергій Овсянніков, директор департаменту фінансів ХОДА

Сьогодні наш обласний бюджет виконаний разом із дотаціями, субвенціями з державного бюджету на 101,4 %. В загальній сумі 7 мільярдів 948 мільйонів.

Олена Бочарнікова, членкиня засідання від партії «Опозиційна платформа — За життя»

Депутаты местного самоуправления. Нас избирают избиратели, почему депутаты местного самоуправления не имеют деньги на нужны избирателей. Не закладываются в бюджет.

 

Овсянніков пояснює, що просто не мають такої можливості. Мовляв, ледве вистачає грошей на соцсферу. Врешті, суперечки навколо цього переростають у сварки, а Бочарнікова залишає засідання.

Ольга Лехан, голова комісії

Зараз все буде добре. Олена Василівна перехвилювалася. Я умаю, що це просто робочі питання, тому кожна людина має право на емоцію. Це нормальні питання, нормальні відповіді.

 

Засідання продовжується, проєкти таки підтримують. Однак не менш бурхливо обговорювали питання про соціальні програми.

Люди по 20 по 30 тисяч витратили на онкозахворювання, а ми їм дали по 500 гривень. Ви скажіть чесно, як це було.

— Я не пам’ятаю вже.

 

Зі сварками розглядали й інші проєкти.

Олександр Давтян, бізнесмен

Такое впечатление, что в Харьковской области не существует власти никакой. Какие-то депутаты там шумят, что-то хотят делать, а вот руководство областной администрации, которое где-то в засаде сидит. Хотя вот мы подходим к рубежу — 100 дней назначении губернаторки и, на мой взгляд, народ еще с ней не знаком. С ее делами. 

Автор: Ніколь Костенко
Популярно

Вы читали новость: «Економічний та соціальний розвиток: в облраді відбулася чергова комісія (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 24 февраля 2021 в 18:32;
  • Корреспондент Ніколь Костенко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "У Харківській обласній раді — засідання комісії з питань соцполітики, співпраці з інститутами громадянського суспільства соцспрямування та у справах учасників АТО, ООС".