• Пт 19.04.2024
  • Харьков  +10°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

Чемпіонки Європи з важкої атлетики повернулись до Харкова (відео)

Общество   
Чемпіонки Європи з важкої атлетики повернулись до Харкова (відео)

До Харкова повернулись чемпіонки Європи з важкої атлетики

Ірина Деха змагалась за золоту медаль у ваговій категорії до 76 кілограмів із двома росіянками. Боротьба тривала до останнього руху, справа могла дійти до визначення переможниці за додатковими показниками. Але суми двоборства у 248 кіло вистачило харків’янці для «золота». Каже: на вагу штанги не дивиться — відчуває приблизно.

Ірина Деха, чемпіонка Європи з важкої атлетики (76 кг)

А я не знаю сколько… Ну я ориентировочно понимаю, сколько стоит — две по 25 кг и две «пятерки» — 130. А если маленькие диски висят, то не зацикливаюсь. Оно и не видно, сколько там. Я иду поднимать штангу.

Каміла Конотоп виступала у вазі до 55 кіло і вдало виконала всі шість підходів. Кращий результат у ривку — 95, у штовханні — 113. Найближча переслідувачка відстала на 8 кілограмів. Чемпіонка зізнається, що спочатку у перемогу не вірила.

Каміла Конотоп, чемпіонка Європи з важкої атлетики (55 кг)

— 50 на 50.
— Что заставляло сомневаться?
— Год не видела соперников, не знала, сколько они поднимают, была неуверенность. Когда приехала, увидела заявки, все уже поняла.

У світовій важкій атлетиці дійсно була річна перерва у змаганнях через карантинні обмеження, і це дуже ускладнило підготовку, кажуть тренери чемпіонок. Навіть спортсмени елітного рівня елементарно втрачають навички через брак змагальної практики.

Валерій Нікулін, заслужений тренер України

Сколько бы мы ни тренировались, нужно выступать на соревнованиях — украинских и международных. Разная обстановка, разные соперники, задачи свои на каждом соревновании.

Нинішній олімпійський відбір у важкій атлетиці проводиться за новою системою. Ліцензії отримають перші чотирнадцять атлетів у світовому рейтингу. Тож харків’янки і їхні тренери чекають на кінець квітня, коли світова федерація оприлюднить табель про ранги.

Євген Шилов, заслужений тренер України

Смотрится мировой рейтинг и приблизительные килограммы — нужно выступать и поднимать. Но нельзя поднять сегодня меньше, чем ты поднимал вчера.

Обидві європейські чемпіонки представляють спортивне товариство «Динамо». Деха — служить у Нацгвардії, Конотоп — інструкторка зі спорту у харківському осередку. Тож голова обласної організації — очільник поліції Андрій Рубель — нагородив одноклубниць цінними подарунками.

Андрій Рубель, голова ХОО ФСТ «Динамо» України

Це велике досягнення — те, що вони зробили, молодці. Ми пишаємось тим, що у нас є такі видатні спортсменки, молоді дівчата, які прославляють нашу країну на міжнародній арені.

Автор: Олександр Григоров
Популярно

Новости по теме:


Вы читали новость: «Чемпіонки Європи з важкої атлетики повернулись до Харкова (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 20 апреля 2021 в 15:55;
  • Корреспондент Олександр Григоров в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "До Харкова повернулись чемпіонки Європи з важкої атлетики".