• Пт 19.04.2024
  • Харьков  +13°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

Єгипет, Туреччина, Домінікана, Мальдіви, Грузія — фаворити харків’ян на «травневих»

Мир   
Єгипет, Туреччина, Домінікана, Мальдіви, Грузія — фаворити харків’ян на «травневих»

Тури в Туреччину — від 200 доларів на двох. У зв’язку із закриттям пасажирського авіасполучення між цією країною та Росією ціни на відпочинок для українців суттєво знизилися. Тож харків’яни летіли найчастіше саме туди на травневі вихідні.

Алла Мартин, кореспондентка

На календарі останній місяць весни, але температура повітря досить прохолодна як для травня. До слова, Харків пережив найхолодніший квітень за останні 17 років. Тож частина харків’ян вирішила провести травневі у теплих країнах. В яких саме — ми вирішили довідатися.

За словами директорки турфірми Інни Нетудихати, традиційно найпопулярнішими країнами на травневі були Туреччина та Єгипет.

Інна Нетудихата, директорка туристичної компанії

Изначально это был Египет , потому что в Турции еще начало сезона, не так тепло как хочется. Как только пошла информация о том, что русские не летят в Турцию до 1 июня, сразу резко упали цены. Упали до уровня около 200 евро на двоих можно было на майские улететь. Это тот отель, который мог стоить 800, 900, 1000 евро на двоих.

Проте харків`янка Олена Нагорна, яка нещодавно повернулася з Туреччини, запевняє: здешевшали переважно тури для дорогих готелів, що могли залишитися порожніми.

Олена Нагорна, відпочивала у Туреччині

Відпочинок цього року в мене вийшов не дорожчим і не дешевшим ніж був три роки тому. Тоді це коштувало 200 доларів, і зараз це коштує 200 доларів за людину. Бюджетний готель, але з умовами ол інклюзів. У Туреччині була оголошена комендантська година, тому я раджу, поки вона триватиме (а вона триватиме до 17 травня), обирати тільки умови ол інклюзів, бо в іншому випадку ви можете просто залишитись там голодні. До 17 травня кафе, ресторани не працюють, а магазини продуктові закриваються о 17:00.

За даними турагентів, до ТОП-5 найпопулярніших країн, куди харків’яни літали на травневі, увійшли також Домінікана, Грузія та Мальдіви.

Інна Нетудихата, директорка туристичної компанії

Очень много рейсов стояло на Доминикану из Киева, на прямом чартерном рейсе. Там также были очень хорошие цены. Порядка 1500-2000 долларов на двоих. Совсем недавно для нас открылась Грузия, но с Грузией сложнее необходим негативный тест ПЦР до вылета и на третий день пребывания в Грузии.

Ми вирішили поцікавитися у містян особисто, де вони відпочивали. Переважна більшість опитаних провела святкові вихідні вдома.

 

Да, многие ездили в Турцию.

 

Багато хто залишився відпочивати в Харкові.

 

Лес, Пятихатки, листный лес.

 

Я вот, допустим, на Старый Салтов ездил, там очень прикольно и советую всем поехать туда.

Серед турів Україною популярними є напрямки Одеса та Карпати, а також санаторії. Щоправда, ціни на відпочинок в вітчизняних готелях часто є більшими, ніж за кордоном.

Автор: Алла Мартин
Популярно

Вы читали новость: «Єгипет, Туреччина, Домінікана, Мальдіви, Грузія — фаворити харків’ян на «травневих»»; из категории Мир на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 13 мая 2021 в 15:30;
  • Корреспондент Алла Мартин в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Тури в Туреччину — від 200 доларів на двох. У зв’язку із закриттям пасажирського авіасполучення між цією країною та Росією ціни на відпочинок для українців суттєво знизилися. Тож харків’яни летіли найчастіше саме туди на травневі вихідні".