• Пт 19.04.2024
  • Харьков  +9°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

У Харкові дитяча залізниця розпочала новий сезон

Общество   
У Харкові дитяча залізниця розпочала новий сезон

У Харкові дитяча залізниця розпочала новий сезон. Цьогоріч «Мала Південна» відзначає ювілей — 80 років.

Василиса Степаненко, кореспондентка

Після довгої перерви маленькі харків’яни знов можуть відправитися в невелику подорож потягом. Мала Південна залізниця відкрила новий сезон. Ось і ми вирішили відправитися в мандри Лісопарком.

Дмитро разом із мамою Наталією відправився в свою першу подорож потягом. Хлопець дуже зрадів таким пригодам, розповідає жінка.

Наталія, харків’янка

Мы очень долго ждали открытия этой железной дороги, наверное полгода мы ждали. Первый раз он катается на этой дороге и ему очень нравится.

А ось 5-річна Мілана святкує день народження в потязі разом із всією родиною.

Мілана, харків’янка

С дедушкой, бабушкой, мамой, папой.

 

Олександр, дідусь Мілани

Молодые люди здесь ходят, это симпатично, красиво. Рассказывают историю железной дороги вообще, в том числе и детской.

Цілий рік дитяча залізниця не працювала через карантинні обмеження. Зазвичай вона відчиняє двері 1 травня, однак цього разу сезон стартував у червні. Минулоріч «Мала Південна» відзначила ювілей — 80 років з моменту створення. Із покоління в покоління школярі, які мріють пов’язати своє життя із залізницею, можуть спробувати себе у ролі провідника, чергового по станції, диспетчера та навіть машиніста тепловоза.

Борис Трусов, заступник начальника дитячої залізниці «Мала Південна»

У нас два склади. Один основний — це «Україна». Другий склад, коли у нас багато людей — «Юність Південної». Також, якщо два склади — потрібні два локомотиви. Вони у нас також є. Трошки різні: серії ТУ2 і ТУ7.

Перед початком зміни на планерці розподіляють обов’язки. І от юні залізничники відправляються по справах. Вітають пасажирів, перевіряють квитки та проводять невелику екскурсію провідниці. Діана представляє династію залізничників. Каже: у цій сфері мама та дідусь, а також працював і прадід. Дівчина також мріє пов’язати життя із залізницею.

Діана, провідниця дитячої залізниці «Мала Південна»

Обязательно следить за техникой безопасности, чтобы все люди стояли на своих вагонах. Следить за безопасностью других людей. Мы едем в Лесопарк — это 10 минут, у нас стоянка 10 минут и едем обратно на станцию «Парк», тоже 10 минут. Всего — пол часа.

Анастасія освоює професію машиніста тепловоза, Володимир — помічника.

Анастасія, машиністка тепловоза дитячої залізниці «Мала Південна»

Мы должны осматривать локомотив перед отправлением. Проводить проверку тормозов и собственно управлять локомотивом и соблюдать все правила техники безопасности.

 

Володимир, помічник машиніста тепловоза дитячої залізниці «Мала Південна»

Внимательность помощника машиниста спасает всех абсолютно в любой ситуации. Если не дай Бог машинист засыпает, помощник обязан его разбудить.

Машиніст постійно знаходиться на зв’язку з черговим по станції. Там за допомогою камер відеоспостереження слідкують за безпекою локомотиву. Нещодавно на рейки потрапила людина, розповідають працівники дитячої залізниці, і саме миттєва реакція диспетчера врятувала її життя.

Антон, черговий по станції дитячої залізниці «Мала Південна»

Принимать поезд на станцию, отправлять, проводить маневры. Я даю команды машинисту по рации о маневрах ,о прибытии. Без моего разрешения, он не имеет права ничего делать. Ведется видеонаблюдение за переездом. Мы следим, чтобы все было в порядке и машины пропускали поезд.

Не дивлячись на те, що залізниця дитяча, школярі кажуть: їхня робота максимально наближена до реальності. Головною нагородою вважають задоволених пасажирів.

Богдан, харків’янин

Люди смотрят как едет поезд. Что-то там строят, дома какие-то. Прост нравится!

 

Любов Іванівна, харків’янка

Очень любит внук! И вообще дети все довольны.

Поповнити ряди юних залізничників можна з 11 років. Навчання — безкоштовне.

Владислав, учень дитячої залізниці «Мала Південна»

Кроме того, что мы работаем, у нас есть смены. Также проводяться различные квесты. Проводяться различные игры — футбол, волейбол. Мы получаем специальные билеты по которым ходим в бассейн, что тоже не мало важно для того, чтобы отдыхать.

Дитяча залізниця працює щодня з о пів на 11-ту ранку. Квиток на потяг для дітей до 3 років — безкоштовний, до 12 років — 13 гривень, для дорослих — 26 гривень.

Автор: Василиса Степаненко
Популярно

Вы читали новость: «У Харкові дитяча залізниця розпочала новий сезон»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 8 июня 2021 в 15:43;
  • Корреспондент Василиса Степаненко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "У Харкові дитяча залізниця розпочала новий сезон. Цьогоріч «Мала Південна» відзначає ювілей — 80 років".