• Пт 29.03.2024
  • Харьков  +10°С
  • USD 39.22
  • EUR 42.37

Стрілянина на Північній Салтівці: що кажуть свідки, правоохоронці і сторони конфлікту (відео)

Общество   
Стрілянина на Північній Салтівці: що кажуть свідки, правоохоронці і сторони конфлікту (відео)

Зранку на Північній Салтівці підстрелили 31-річного харків’янина. У тяжкому стані із раною на шиї його ушпиталили медики. 

Ранок для мешканців вулиці Джерельної, що на Північній Салтівці, розпочався із пострілів. Посеред вулиці, поруч із багатоповерхівками, о пів на десяту ранку невідомий відкрив вогонь по харків’янину з невстановленої зброї, а потім втік з місця події. Поранений в шию чоловік залишився стікати кров’ю біля автівки. Туди ж збіглися перехожі.

Інга, місцева мешканка

Оттуда шла, слышала 4 выстрела. Мы подошли, дверь была открыта и возле машины просто человек лежал и все. Мы помагали, «скорую», полицию вызвали.

Поки їхала «швидка», чоловіка поливали холодною водою будівельники, що працюють поруч. Але стрілка вони побачити не встигли.

Віталій, місцевий мешканець

— Он садился вроде как в машину, а его, когда он садился, пристрелить хотели, получается так. Его водичкой поливали, пока не приехала «скорая».
— Он в сознании был?
— Вроде бы да.

Жертвою стрілка виявився 31-річний Артем Мошенський — представник Національного корпусу. Це підтвердив у Telegram керівник центрального штабу руху Максим Жорін. Постраждалого ушпиталили у тяжкому стані, за його життя борються лікарі.

Віктор Забашта, директор Центру екстреної меддопомоги та медицини катастроф

Зі значною кровотечею, яку вдалося зупинити і проводячи заходи з поповнення об’єму циркулюючої крові, його було доправлено до інституту невідкладної хірургії. Бригада ставила діагноз — геоморфологічний шок 2 ступеня.

У Нацкорпусі припускають, що напад може бути пов’язаний із політичною діяльністю Мошенського. Чоловік воював на Донбасі в якості добровольця, є засновником громадської організації «Ультрас Харків» — про це свідчать дані платформи YouControl. Також він обіймає керівну посаду у столичному охоронному агентстві «Корпус», повідомляють ЗМІ. Раніше Мошенський був членом організації «Східний корпус», яку тоді очолював Олег Ширяєв. Зараз останній є регіональним куратором організації нардепа від ОП-ЗЖ Іллі Киви «Патріоти за життя!».

Максим Жорін, керівник центрального штабу Нацкорпусу

Вже є попередня інформація, що до нападу причетний Олег Ширяєв — один з кураторів тітушок Іллі Киви.

У відповідь Олег Ширяєв заявив, що до злочину не причетний. І підкреслив: якщо із ним чи його сім’єю щось станеться — у цьому він звинувачуватиме Максима Жоріна та лідера Нацкорпусу Андрія Білецького.

Олег Ширяєв, регіональний куратор організації «Патріоти — за життя»

Ще одна публічна страта ще одного з «азовців», який занадто багато знав про злочини Білецького і верхівки. І знову вбивці хочуть перекласти відповідальність на чужі плечі, звинувачуючи мене у причетності до цього інциденту. Офіційно заявляю, що ніякого відношення до цієї події не маю! Шукайте замовників і виконавців серед своїх.

Одразу після стрілянини в місті вводилася спецоперація «Сирена». Стрілка поки не затримали. За даними медиків, попередньо, стріляли із травматичної зброї. Із власних джерел у правоохоронних органах стало відомо, що застосували пістолет Макарова. Усього слідчі знайшли 4 кулі, влучила у потерпілого тільки одна. Поліція відкрила справу за статтею «замах на умисне вбивство», що передбачає до 15 років тюрми.

Автор: Артем Листопад
Популярно

Вы читали новость: «Стрілянина на Північній Салтівці: що кажуть свідки, правоохоронці і сторони конфлікту (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 30 июня 2021 в 18:33;
  • Корреспондент Артем Листопад в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Зранку на Північній Салтівці підстрелили 31-річного харків’янина. У тяжкому стані із раною на шиї його ушпиталили медики".