• Пт 29.03.2024
  • Харьков  +10°С
  • USD 39.22
  • EUR 42.37

Як харківські волонтери вовка рятували (відео)

Общество   
Як харківські волонтери вовка рятували (відео)

Чотирилапі — це друзі, тож їх не можна кидати напризволяще. Так вважають харківські волонтери, які щодня займаються евакуацією тварин з небезпечних районів міста та області.

Найчастіше — це коти чи собаки. Та бувають й дикі тварини, як от цей вовк. Його рятували з приватного притулку біля харківської кільцевої на півночі від міста.

Ярина Вінтонюк, представниця ГО «Порятунок тварин Харків»

Там працював Сергій, який зайшов на одну ніч — побути з тваринами. А вийшов він тільки через два місяці. Йому приходили — погрожували російські солдати, але, слава богу, він залишився живим. Всі тварини теж живі.

Згодом волонтери кілька разів намагалися туди потрапити, але їм забороняли військові — через заміновану територію та високу небезпеку через обстріли. Відчайдухи знайшли об’їзну дорогу, а потім йшли пішки. Та коли поверталися назад — волонтерів засік ворожий дрон.

Ярина Вінтонюк, представниця ГО «Порятунок тварин Харків»

На той момент вовк уже дійшов кондиції і почав засинати. І їх почали обстрілювати. Хлопці з вовком зразу впали, заховалися. І тут наш Володимир розуміє, що йому вовка прийдеться нести на собі. Він взяв на плечі й іде з вовком.

Досить часто волонтерам доводиться рятувати тварин із зачинених квартир, додає дівчина.  Нерідко домашні улюбленці виживали, доїдаючи протерміновані продукти у квартирах. Ось цей кіт, наприклад, вижив, бо харчувався вермішеллю швидкого приготування — знайшов на полиці та й гриз її.

Читайте також: Харківські волонтери евакуювали 3 тисячі тварин з початку вторгнення — історії порятунку (відео)

Ольга Ілюніна, представниця ГО «Порятунок тварин Харків»

Ми розуміємо цих людей, ми розуміємо, що вони дійсно переживають за цих тварин, і ми не відмовимо їм у допомозі — навпаки, ми за те, щоб допомогти цим людям зустрітися з їхніми тваринами.

Дівчина додає, що їхні однодумці вже перевезли сотні тварин до центральної та західної України — саме тих, кого господарі зачинили у квартирі. Такі ситуації часто зустрічаються на Північній Салтівці. Але звідти волонтери привезли й інші, вражаючі історії.

Вчера сзади ударило, второго третьего нет этажа, бомбанули.

Ольга Ілюніна, представниця ГО «Порятунок тварин Харків»

Коли снаряд прилетів у квартиру — він встиг відчинити двері, щоб коти змогли врятуватися, а сам загинув. Тобто він своїм життям пожертвував, щоб врятувати своїх тварин.

Так за час війни молоді люди вийшли на співпрацю з військовими. Українські захисники не рідко знаходять чотирилапих поблизу своїх позицій.

Вывожу собаку из зоны боевых действий. Ехал по дороге — бежит. Перепуганый такой.

А потім тваринами займаються волонтери — везуть їх до ветеринарних клінік та шукають нових господарів.

Автор: Артем Листопад, Павло Велицький
Популярно

Вы читали новость: «Як харківські волонтери вовка рятували (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 13 июня 2022 в 19:09;
  • Корреспондент Артем Листопад, Павло Велицький в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Чотирилапі — це друзі, тож їх не можна кидати напризволяще. Так вважають харківські волонтери, які щодня займаються евакуацією тварин з небезпечних районів міста та області".