• Чт 18.04.2024
  • Харьков  +16°С
  • USD 39.55
  • EUR 42.06

Терехов хоче відібрати у власника ТЕЦ-5 (відео)

Общество   
Терехов хоче відібрати у власника ТЕЦ-5 (відео)

У Харківській мерії вважають, що ТЕЦ-5 – стратегічне підприємство, яке має бути націоналізоване.

Причиною для різкої заяви мера (принаймні офіційно проголошеною) стало несподіване рішення керівництва ТЕЦ-5 відключити подачу гарячої води в Харків. Це виходить із відео наради в міськраді, яке опублікувала пресслужба Харківської мерії.

«Учора ввечері з ТЕЦ-5 прийшла факсограма, що вони сьогодні вони з 12:00 відключать гарячу воду – Олексіївський, Новобаварський та Холодногірський (райони – Ред.) частково. Близько 800 будинків. Враховуючи, що в нас була домовленість і ми котельню Павлове Поле вивели в ремонт (вона зараз розібрана фактично) ми, незважаючи на обіцянки та ті доручення, які було дані забезпечити людей гарячою водою, практично на 10 днів залишили людей без гарячої води. Зрозуміло, що ми вчора оперативно почали по котельні Павлове поле виконувати роботи, але 10 діб ми не зможемо надавати послуг», — розповів на нараді в мерії Гендиректор КП «Харківські теплові мережі» Василь Скопенко.

Він наголосив, що ТЕЦ-5 не виконала свою обіцянку – ще й провела відключення фактично без попередження, повідомивши про це різко – за добу. Такі дії в «ХТМ» вважають «ударом під дих для міста».

Причиною чергового несподіваного зупинку ТЕЦ-5 стали взаємовідносини з постачальниками газу.

«Я хочу сказати вам, як керівнику ТЕЦ-5, хочу сказати міськгазу. Ви – два приватні підприємства, які мають суміжних власників. Один власник в одній країні знаходиться, інший власник афілійований з ОП-ЗЖ і в умовах війни, яку розв’язала Російська федерація проти України, я не хочу, щоб місто Харків та споживачі міста Харкова були заручниками ваших фінансових непорозумінь», — заявив мер Харкова Ігор Терехов.

А після цього звернувся до голови Харківської ОВА Олега Синєгубова з пропозицією звернутися на РНБО щодо націоналізації  ТЕЦ-5.

Читайте також: Про завершення підготовки до опалювального сезону 2022/2023 звітували на Харківській ТЕЦ-5

«Це стратегічно важливий об’єкт, який опинився у приватних руках. І ми всі стаємо заручниками. Я не хочу, щоб харків’яни були заручниками ваших «розборок», я не хочу, щоб ми залежали від якогось приватного підприємства. Завтра нам проводити опалювальний сезон — і я не розумію, що ви витворите в черговий раз. Тому я публічно звертаюся до голови військової адміністрації Харківської області Олега Васильовича Синегубова з вимогою та проханням про те, щоб ми склали відповідні листи на РНБО щодо націоналізації ТЕЦ-5», — заявив Терехов.

У пресслужбі ТЕЦ-5 поки що не прокоментували закиди міського голови, відзначивши, що потребують «трошки часу». Так само на відео, оприлюдненому мерією, немає коментаря керівництва ТЕЦ-5.

Автор: Ніна Новікова, Оксана Горун
Популярно

Вы читали новость: «Терехов хоче відібрати у власника ТЕЦ-5 (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 22 июля 2022 в 13:46;
  • Корреспондент Ніна Новікова, Оксана Горун в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "У Харківській мерії вважають, що ТЕЦ-5 – стратегічне підприємство, яке має бути націоналізоване".