Сессию облсовета сопровождал пикет в поддержку центра «Юность»


фото из архива

Харьковские любители народного творчества настаивают на отставке начальника областного управления культуры. Сегодня на площадь Свободы вышли около 50 человек с требованием не проводить реорганизацию и ликвидацию Украинского культурного центра «Юность»

Напомним, областные власти объединяют Украинский культурный центр «Юность», центр народного творчества и художественная галерея «Искусство Слобожанщины». Депутаты областного совета решили создать новое учреждение - «Областной организационно-методический центр культуры и искусств». Реорганизация позволит сэкономить бюджетные деньги. Пикетчики считают, что так власти попросту хотят ликвидировать центр и лишить работы сотрудников учреждений, а харьковчан - бесплатных развлечений.

Александр Гава
директор Украинского культурного центра «Юность»
Наказ обласного управління культури, щоб я як директор своїми руками звільнив з роботи 40 чоловік. Всіх попередив, що за два місяці вони будуть звільнені з роботи. Крім того, я як директор мушу особисто зареєструвати їх у міському центрі зайнятості. Це не злочинний наказ?

Как рассказал медиа группе «Объектив» директор Украинского культурного центра «Юность» Александр Гава, еще две недели назад они направили руководству области письмо с требованием отправить в отставку начальника областного управления культуры и туризма Дмитрия Кузнецова. Никакого ответа так и не получили.

Сергей Чернов
председатель Харьковского облсовета
Хоть один творческий коллектив на сегодняшний день прекратил свою работу? Или кто-то запретил им работать на территории Харьковской области? Сразу вам даю ответ: нет. Одно из этих трех или четырех помещений на сегодняшний день забрано у этих коллективов? Нет
 
17 февраля 2011 г, 10:51 (обновлено в 20:25)
Инна Жмуд 
 
 
В связи с обострением общественно-политической обстановки в Украине и резким увеличением попыток оставить на сайте комментарии, которые могут быть расценены как экстремистские, редакция «Объектив» приняла решение временно закрыть пользователям возможность комментировать материалы на сайте и скрыть все уже опубликованные комментарии. Эти функции будут восстановлены после нормализации обстановки. Редакция МГ «Объектив» приносит читателям свои извинения

Комментарии:

  • #2 Валерій 17.02.11, 12:48
     

    17 лютого 2011 р. Харківська обласна організація ВО «Свобода» спільно з працівниками Українського культурного центру «Юність» зібрали спільний пікет обласної ради на захист закладу від так званої «реорганізації». Пікетувальники вимагали від депутатів негайно скасувати рішення від 23 грудня минулого року «Про утворення комунального закладу «Обласний організаційно-методичний центр культури та мистецтв», а від голови облдержадміністрації – звільнення начальника управління культури та туризму Дмитра Кузнєцова.

    У зверненні, що свободівці передали депутатам перед початком чергової сесії Харківської обласної ради, йдеться: «Зухвало антисоціяльна політика керівництва держави, проявами якої є зростання тарифів на послуги ЖКГ, підвищення пенсійного віку, уярмлення громадян новим Податковим і Трудовим кодексом, покликана сформувати в Україні двокастову систему. Ідеться про нечисельний клан чиновників і решту громадян, між якими цілеспрямовано риють широчезну прірву зубожіння.

    Аби остаточно перетворити Українську націю на знекорінених рабів на своїй, Богом даній, землі адміністрація Януковича-Азарова замахнулася на остаточну деукраїнізацію країни й зведення українців до біомаси без роду-племени. Найогиднішою є та обставина, що цю політику провадять приховано, з улесливими обгортками обіцянок, мовляв, нічого страшного не буде. Себто, влада діє цинічно, за принципом – бреши та присягайся!

    Частиною політики антиукраїнської окупації на Харківщині без сумніву є спроба знищити сформоване українське культурне середовище, звести його на рівень ізольованих осередків і добити «по одинці». Першим кроком на цьому шляху має стати зліквідування Українського культурного центру «Юність», Харківського обласного центру народної творчости та художньої ґалереї «Мистецтво Слобожанщини» під вивіскою «реорганізації» в т.зв. Харківський обласний організаційно-методичний центр культури та мистецтв. Варто зауважити, що з назви нового закладу, який вочевидь і залишиться віртуальною креатурою з директором, бухгалтером та печаткою, свідомо прибрано прикметник український.

    Сама вимога до керівників згаданих трьох закладів повідомити працівників про звільнення та передати їхні дані до центру зайнятости вмить спростовує брехню керівника управління культури та туризму Харківської облдержадміністрації Дмитра Кузнєцова про те, що «реорганізація» є формальністю. Ідеться про остаточне знищення трьох закладів культури обласного рівня та передачу їхніх будівель на поталу афільованим комерційним структурам.

    Ключовим документом, що леґітимізує цей ганебний план, є рішення Харківської обласної ради від 23 грудня 2010 р. «Про створення комунального закладу «Обласний організаційно-методичний центр культури та мистецв». Вимагаємо від депутатів протягом чергової сесії, що відбувається 17 лютого 2011 р., винести на голосування та ухвалити скасування цього відверто антиукраїнського рішення.

    У протилежному випадку ви спровокуєте українство Харківщини на широкий виступ проти політики новітнього соціяльного та національного закріпачення. Констатуємо, що тоді вже ніщо не завадить хвилі народного протесту на косах і вилах винести вас із теплих крісел сесійної зали по вул. Сумській, 64 в Харкові».

    Коментуючи кореспондентам перебіг подій навколо ліквідування УКЦ під приводом «реорганізації», директор закладу, заступник голови Харківської обласної організації ВО «Свобода» Олександр Ґава зазначив, що він несе відповідальність не лише за долю десятків працівників «Юності», але й за майбутнє колективів, що збираються під дахом центру: «Я, як директор УКЦ, та всі мої підлеглі добровільно підписали вимогу до голови облдержадміністрації Михайла Добкіна про висловлення недовіри Дмитрові Кузнєцову та звільнення його з посади керівника управління культури та туризму. Він безпосередньо відповідає за брехню про збереження штату «Юності» на тлі неафішованих наказів про переведення даних працівників до міського центру зайнятості. Ця людина, яка не є українцем за походженням, має вкрай опосередкований стосунок до культурних справ. Як такий чиновник може завідувати профільним управлінням в Харківській області, ми всі тепер бачимо». Свободівець додав, що рівнобіжно із зверненнями та пікетами юристи готують низку судових позовів про неправомірність рішення від 23 грудня минулого року.

  • #1 Допкен 17.02.11, 11:06
     

    надо продавать ту юность, а то еще чуть-чуть и развалиться

Загружается...

Новости Украины

Loading...
Loading...

META.новости

Загрузка...
©2007-2024, Медиа группа «Объектив», Харьков

Использование материалов разрешено только при наличии гиперссылки.

Редакция не несет ответственность за сообщения, оставленные посетителями.

По любым вопросам Вы можете связаться с редакцией


мобильная версия сайта

размещение рекламы

подписывайтесь на RSS

«добавляйтесь»
 
free counters