«Электротяжмашевцы» просят Ющенко и Тимошенко отменить конкурс на директорское кресло и оставить им Чередника

Трудовой коллектив харьковского госпредприятия «Завод «Электротяжмаш» в своем открытом письме, которое медиа группе «Объектив» передал председатель профкома Владимир Канунников, обращается к Президенту Украины Виктору Ющенко и Премьер-министру Юлии Тимошенко - просят отменить конкурс на замещение вакантной должности директора предприятия

В частности, в письме отмечаются достижения «Электротяжмаша» за последние три года - рост объемов производства и реализации продукции, выход на рынки дальнего зарубежья, социальное развитие, создание новых рабочих мест, рост заработной платы. «Трудовой коллектив завода «Электротяжмаш» уверен в эффективности существующей системы управления, профессионализме директора завода и коллектива высококвалифицированных руководителей и специалистов, которые в течение последних трех лет подтвердили свою профессиональность и дееспособность, потому и получили максимальное доверие всего коллектива предприятия», - говорится в письме руководителям страны.

Беспокойство коллектива вызывает то, что, несмотря на успешные показатели работы, Министерство промышленной политики Украины не продлило срок действия контракта с директором завода Виталием Чередником и объявило конкурс.

«Поэтому трудовой коллектив завода обеспокоен возможностью дестабилизации экономического положения предприятия в связи с возможным изменением руководящего состава предприятия, а также очень обеспокоен возможностью потери работы и средств на существование пяти с половиной тысяч работников предприятия и членов их семей», - выражают тревогу работники завода. Говорят, что Украина рискует остаться без единственного предприятия-производителя современного электрооборудования, без отечественных генераторов для тепловых и гидроэлектростанций, что может привести к обострению энергетической зависимости страны от иностранных государств, дестабилизации системы перевозок грузов на железнодорожном транспорте, исчезновение эффективного налогоплательщика и недополучение значительных средств в местный и государственный бюджеты.

Заканчивают свое письмо обращением к руководителям государства: «Уважаемые Виктор Андреевич и Юлия Владимировна, мы просим Вас принять решение относительно введения моратория на конкурсный отбор на должность руководителя ГП «Завод «Электротяжмаш» как нецелесообразный в условиях финансового кризиса. Будем очень благодарны Вам за понимание и поддержку вышеупомянутой принципиальной позиции всего трудового коллектива».

Письмо подписано председателем профсоюзного комитета Владимиром Канунниковым.

Приводим полный текст письма:

ПРЕЗИДЕНТУ УКРАЇНИ
Ющенко В.А.
ПРЕМ`ЄР-МІНІСТРУ УКРАЇНИ
Тимошенко Ю.В.

Шановний Вікторе Андрійовичу!
Шановна Юлія Володимирівна!

Харківське Державне підприємство завод «Електроважмаш» - провідне підприємство України, що виготовляє продукцію для енергетичної і транспортної галузі України, ближнього та дальнього зарубіжжя. Протягом останніх трьох років заводом було забезпечено постачання енергетичного обладнання для Ташлицької ГАЕС (Миколаївська обл), завершено виробництво і постачання гідрогенератора-двигуна потужністю 420 МВт для Дністровської ГАЕС (Чернівецька обл), знаходиться в виробництві статор турбогенератора потужністю 325 МВт для блоку №8 Зміївської ТЕС. Завод значно збільшив обсяги робіт по модернізації та реконструкції енергоблоків на станціях Дніпровського каскаду ГЕС, окрім традиційних робіт на Київській та Канівській ГЕС (по два гідроагрегати щорічно), здійснено обстеження і проводиться реконструкція енергоблоку №2 Кременчуцької ГЕС та блоку №7 Дніпродзержинської ГЕС. Крім вищезазначеного, на заводі розроблено, впроваджено в виробництво і забезпечується комплектне постачання тягового електрообладнання для модернізованого тепловоза 2ТЕ-116У виробництва ВАТ ХК «Луганськтепловоз». ДП завод «Електроважмаш» забезпечує постачання близько 70% електротехнічного обладнання для основних російських виробників тепловозів і електровозів, а саме: ВАТ «Коломенський завод», ВАТ «Брянський машинобудівний завод» та інших. Завод відновив постачання нової унікальної продукції на енергетичний ринок дальнього зарубіжжя. Протягом 2007 - 2008 років забезпечено проектування, виробництво і успішно завершено постачання енергетичного обладнання для двох гідроагрегатів ГЕС «Інфернільо» в Мексиці, укладено контракт, завершено проектні розробки і ведеться виробництво двох гідрогенераторів для ГЕС «Бахо де Міна» в Панамі. Робота по освоєнню ринку дальнього зарубіжжя постійно розширюється: ДП завод «Електроважмаш» бере участь у тендерах на постачання енергетичного обладнання для об’єктів енергетики Бразилії, Аргентини, Венесуели, Панами, Чилі, Іраку, В`єтнаму та інших країн.
Позитивні результати господарської діяльності підприємства досягнуті протягом останніх трьох років за рахунок динамічного зростання обсягів виробництва товарної продукції. Обсяг виробництва і реалізації продукції на ДП завод «Електроважмаш» за цей період зріс більш ніж у чотири рази, за 2008 рік цей показник буде забезпечений на рівні близько 700 млн. грн. з подальшим зростанням в 2009 році до 1 млрд. грн. Підприємство є стабільно прибутковим, дисциплінованим платником податків до бюджету, забезпечує динамічний технічний і соціальний розвиток, впроваджує в підрозділах заводу багатозмінний режим роботи і створює нові робочі місця. Чисельність працівників підприємства за період з 2005 по 2008 рік зросла з 3800 до 5500 осіб. Працівники підприємства своєчасно (два рази на місяць) отримують заробітну плату, середньомісячний рівень якої складає на сьогодні 2150 грн.
Підприємство має портфель замовлень на 2009 - 2013 роки, на засадах якого розроблено п’ятирічний план подальшого динамічного розвитку ДП завод «Електроважмаш» по всіх напрямках виробничо-господарської діяльності. Трудовий колектив ДП завод «Електроважмаш» впевнений в ефективності існуючої системи управління, професіоналізмі директора заводу і колективу висококваліфікованих керівників і фахівців, які протягом останніх трьох років підтвердили свою професійність та дієздатність, тому і отримали максимальну довіру всього колективу підприємства.
Причина занепокоєння трудового колективу ДП завод «Електроважмаш» полягає в тому, що, незважаючи на очевидні факти, а саме на те, що завод за останні три роки розвивається найвищими темпами серед промислових підприємств України, – Орган управління державним майном (Мінпромполітики України) не подовжив термін дії контракту з директором заводу Чередником В.І., і, незважаючи на негативні фактори фінансової кризи в Україні, проводить процедуру конкурсного відбору на посаду керівника підприємства.
Тому трудовий колектив заводу занепокоєний можливістю дестабілізації економічного стану підприємства в зв’язку з можливою зміною керівного складу підприємства, а також дуже занепокоєний можливістю втрати роботи і коштів на існування п’яти з половиною тисяч працівників підприємства та членів їх родин. Україна ризикує залишитися без єдиного підприємства-виробника найсучаснішого електрообладнання для електровозів, тепловозів, а енергосистема України - без вітчизняних генераторів для теплових та гідроелектростанцій, що може призвести до загострення енергетичної залежності країни від іноземних держав, дестабілізації системи перевезень вантажів на залізничному транспорті, зникнення ефективного платника податків і недоотримання значних коштів у місцевий і державний бюджети.
Шановні Вікторе Андрійовичу та Юлія Володимирівна, ми просимо Вас прийняти рішення щодо введення мораторію на конкурсний відбір на посаду керівника ДП завод «Електроважмаш» як недоцільного в умовах фінансової кризи.
Будемо дуже вдячні Вам за порозуміння та підтримку вищезазначеної принципової позиції всього трудового колективу.


З повагою, від імені і за дорученням трудового
колективу ДП завод «Електроважмаш»
Голова профспілкового комітету
В.М.Канунніков

 
25 ноября 2008 г, 11:21
Ирина Клименко 
 
 
В связи с обострением общественно-политической обстановки в Украине и резким увеличением попыток оставить на сайте комментарии, которые могут быть расценены как экстремистские, редакция «Объектив» приняла решение временно закрыть пользователям возможность комментировать материалы на сайте и скрыть все уже опубликованные комментарии. Эти функции будут восстановлены после нормализации обстановки. Редакция МГ «Объектив» приносит читателям свои извинения
Загружается...

Новости Украины

Loading...
Loading...

META.новости

Загрузка...
©2007-2024, Медиа группа «Объектив», Харьков

Использование материалов разрешено только при наличии гиперссылки.

Редакция не несет ответственность за сообщения, оставленные посетителями.

По любым вопросам Вы можете связаться с редакцией


мобильная версия сайта

размещение рекламы

подписывайтесь на RSS

«добавляйтесь»
 
free counters