• Чт 28.03.2024
  • Харьков  +13°С
  • USD 39.23
  • EUR 42.44

Унікальні ретро-автівки здійснили заїзд дорогами Харківської області (відео)

Общество   
Унікальні ретро-автівки здійснили заїзд дорогами Харківської області (відео)

Подолати 220 кілометрів за 240 хвилин – таке завдання постало перед учасниками заїзду ретро-автівок, що стартував вихідними. 

Дороги гарні та не дуже. Дощ, багнюка і 14 ретро-автівок, що мають проїхати 220 кілометрів Харківщиною за 240 хвилин. Стартували з вулиці Конторської.


Руль без гидроусилителя, дворники без прерывателя. Бескомпромиссный просто автомобиль. Полное наслаждение от езды. Без кондиционера. Зимой – мерзнем, летом – потеем, но получаем кайф. 

 

 

Усі учасники мали подолати 4 контрольні пункти. Перший був у селищі Ольшани. Туди наша знімальна група дісталася з екіпажем учасників на «Форді» 1972 року за 40 хвилин.

Світлана Єченіна, кореспондентка

Це контрольний пункт у Богодухові. Від Ольшан доїхали за 35 хвилин. За годину ми вже у Пархомівці. За кілометр від останнього контрольного пункту відбувається регрупінг — учасники зібралися в одному місці і за лічені секунди ми повертаємося до Харкова.

 

Головним завданням було не перегнати один одного, а витримати темп середньої швидкості — 55 кілометрів на годину та приїхати у вказаний час. І це, за словами учасників, було непросто. Хтось вдавався до хитрощів, і, приїхавши раніше, зупинявся недолік від контрольного пункту.

Дядя Фара, учасник заїзду

Автомобили отстаиваются, значит они приезжают чуть раньше положенного времени. Опережение пенализируется всегда вдвое больше нежели опоздание.

 

 

Вже після фінішу учасники розповідають про унікальність своїх автівок. Ось, здавалося б, звичайний «Москвич», але він має виняткову історію, каже його власник Олександр Сухарев.

Олександр Сухарев, учасник заїзду

Эта машина изначально должна была отправляться на Кубу, есть все документы, что она туда ехала, но не доехала. Это машина бывшего завгара харьковского аэропорта. Она мне досталась в ужаснейшем состоянии, ее хотели сдать на металлолом, но когда посмотрели на уникальность этого автомобиля начали восстанавливать. 

У заїзді брали участь лише автівки, яким більше 40 років. Винятком стала лише ось ця  восьмициліндрова «Татра» 1991 року, і все через унікальність. Машина чеського виробництва є аналогом радянської «Чайки», розповідає власник Юзеф Броневський.

Юзеф Броневський, власник «Татри»

Здесь двигатель сзади, он воздушного охлаждения. Очень мощный 3,5 литра, развивает скорость 200 км. Для того, чтобы эту собрать, надо было еще две купить, то есть у нас два донора. 

 

 

А Георгій Покровський реставрував мотор і тепер приїхав подивитися, як ця красуня впорається із дистанцією.

Георгій Покровський, механік

В чем сложность заключалась? — В том, что не существует практически расходных деталей: вкладышей, поршневая, кольца. Все это приходилось изготавливать на разных заводах и доработка вручную. Сложнее всего здесь два карбюратора, которые нужно согласовывать. 

 

За результатами заїзду Юзеф на «Татрі» посів друге місце. А перше — екіпаж на «Фольксвагені» 1969 року.

Автор: Світлана Єченіна
Популярно

Вы читали новость: «Унікальні ретро-автівки здійснили заїзд дорогами Харківської області (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 7 октября 2019 в 20:10;
  • Корреспондент Світлана Єченіна в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Подолати 220 кілометрів за 240 хвилин – таке завдання постало перед учасниками заїзду ретро-автівок, що стартував вихідними. ".