• Пт 26.04.2024
  • Харьков  +19°С
  • USD 39.67
  • EUR 42.52

Олімпіада в Токіо: бути чи не бути?

Мир   
Олімпіада в Токіо: бути чи не бути?

Міжнародний олімпійський комітет та країни-учасниці літніх «Олімпійських ігор-2020» розглядають скасування заходу з можливим перенесенням його на 2021-й рік.

Протистояння проведенню Ігор у липні різко зросло за останні 48 годин. Кілька основних зацікавлених сторін, такі як команди з легкої атлетики США та Великобританії, разом з деякими національними олімпійськими комітетами, закликали відстрочити спортивне свято через пандемію.

Першою від участі відмовилася Канада, інші — вітають розмови про відкладення Олімпіади. Австралія наказала своїм спортсменам готуватися до Олімпіади на наступний рік.

Японія та Міжнародний олімпійський комітет (МОК) визнають перспективу відстрочки. У неділю (22 березня) МОК заявив, що проводитиме обговорення, які включатимуть можливість початку на 24 липня та переміщення Ігор на рік і більше. Прем’єр-міністр Японії Сінцо Абе заявив парламенту в понеділок, що перенесення Олімпіади може стати варіантом, якщо проведення Ігор у «повному вигляді» стане неможливим.

«Якщо це стане важким, у нас, можливо, не буде іншого варіанту, як розглянути можливість перенесення Ігор, враховуючи олімпійський принцип ставити здоров’я спортсменів на перше місце»,сказав Сінцо Абе.

Олімпійські та паралімпійські комітети Канади терміново закликали організаторів та Всесвітню організацію охорони здоров’я (ВООЗ) перенести Ігри на один рік.

«Ми пропонуємо їм нашу повну підтримку в допомозі орієнтуватися на всі складності, які принесуть перепланування Ігор», — йдеться в повідомленні комітетів.» Хоча ми визнаємо властиві складності навколо відстрочки, нічого важливішого за здоров’я та безпеку наших спортсменів та світової спільноти немає».

Хоча Канада є першою країною, яка заявила, що не відправить делегацію для змагань влітку 2020 року, Австралійський олімпійський комітет (АОС) заявив у понеділок, що її спортсмени повинні готуватися до Ігор в Токіо, які відбудуться в 2021 році.

«АОС вважає, що нашим спортсменам зараз потрібно надавати пріоритет своєму здоров’ю та оточенню, а також мати можливість перебувати вдома з сім’єю», — йдеться у повідомленні АОС.

Олімпійський комітет Канади заявив, що він переглянув оцінку МОК щодо ситуації та аплодував їй за визнання необхідності розгляду альтернативних сценаріїв проведення Ігор.

Олімпійський комітет Сполучених Штатів заявив, що не коментує рішення Канади, але раніше вітав заяву МОК, кажучи, що потрібно більше ясності.

«Прогрес, відображений сьогодні в оновленнях МОК для світової спільноти спортсменів, є важливим кроком у забезпеченні ясності, але наша спортсменська спільнота продовжує стикатися з величезною неоднозначністю навколо Ігор 2020 року в Токіо»,заявили виконавчий директор USOPC Сара Хіршланд та голова консультативної ради спортсменів USOPC Хань Сяо у спільній заяві.

Американські ЗМІ в неділю повідомляли, що майже три чверті з 300 спортсменів, які зустрілися в Інтернеті з USOPC, підтримували відкладення Ігор, повідомляє USA Today. Загалом, 70 відсотків спортсменів підтримали відстрочку, згідно з деталями, наданими членом Консультативної ради спортсменів USOPC.

Олімпіада ніколи не переносилася і не скасовувалася в мирний час, але рішення МОК розглянути питання про перенесення основні зустріли з полегшенням. Зокрема — Міжнародний паралімпійський комітет (МПК) та основні національні олімпійські комітети.

Джерело — The Straits Times

Ознайомтеся: В Токіо прибув Олімпійський вогонь

Автор: Вікторія Березка
Популярно

Вы читали новость: «Олімпіада в Токіо: бути чи не бути?»; из категории Мир на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 23 марта 2020 в 16:55;
  • Корреспондент Вікторія Березка в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Міжнародний олімпійський комітет та країни-учасниці літніх «Олімпійських ігор-2020» розглядають скасування заходу з можливим перенесенням його на 2021-й рік.".