• Сб 20.04.2024
  • Харьков  +17°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

Харківська бадмінтонна пара здобула європейські нагороди (відео)

Спорт   
Харківська бадмінтонна пара здобула європейські нагороди (відео)

Харківські бадмінтоністки здобули бронзові нагороди юніорського чемпіонату Європи, який відбувся в Фінляндії. 

На підготовку і участь спортсменів наклали відбиток умови карантину. Після приїзду в фінський Лахті кожна команда три дні знаходилась на самоізоляції. Через позитивні тести на коронавірус не допустили до ігор збірні Литви і Болгарії. Українців така доля минула.

Анна Крючкова, старша тренерка юніорської збірної України

Была закрытая территория, мы все вместе на ней находились, и за нее выходить было нельзя. Все находились в масках, и нельзя было находиться в зале во время соревнований, то есть, ты приходил только на свои игры. Также в какой-то момент нельзя было поддерживать друг друга.

За вихід до медальної зони харківська пара Поліна Бугрова і Марія Столяренко грала з француженками. Для українок це був матч-реванш за минулорічну поразку в півфіналі чеського міжнародного турніру. Цього разу харків’янки перемогли в двох сетах.

Поліна Бугрова, бронзова призерка чемпіонату Європи (U19)

Мы — лучшие подруги, нам легко найти контакт. И если у кого-то что-то не получается, то второй не будет его гнобить, фыркать, мол, ты плохо играешь, а я — красавчик. Друг друга поддержим и вырулим из любой ситуации.

Маючи де-факто бронзову нагороду, харків’янки у півфіналі могли змінити колір медалі. Завадила німецька пара — першу партію вони виграли лише на більше-менше, а другу — впевнено. Харківські дівчата зазначають: причина поразки — довгі розіграші.

Марія Столяренко, бронзова призерка чемпіонату Європи (U19)

На мировом уровне розыгрыши у женских пар — по пятьдесят ударов, по семьдесят, по сто. Просто фантастические игры идут, по два с половиной часа. Все стремятся к этому, потому что у девушек не такой плотный «смэш», как у мужчин, а защита — очень неплохая.

Медальний виступ юніорок на європейській першості останнім часом став традицією для харківського бадмінтону. Заслужений тренер України Михайло Стерин вважає, аби вона не переривалась, потрібно дбати про тих, хто безпосередньо готує спортсменів.

Михайло Стерин, старший тренер бадмінтонного клубу

Все равно на тренерах все держится. На вот этих горящих, которые должны не думать, что им надо по барабашовскому рынку телегу катать. Они четко должны понимать, что это их профессия.

Наразі харківські бадмінтоністи готуються до чемпіонату України, який триватиме вихідними у Дніпрі.

Автор: Олександр Григоров 
Популярно

Вы читали новость: «Харківська бадмінтонна пара здобула європейські нагороди (відео)»; из категории Спорт на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 11 ноября 2020 в 19:39;
  • Корреспондент Олександр Григоров  в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Харківські бадмінтоністки здобули бронзові нагороди юніорського чемпіонату Європи, який відбувся в Фінляндії".