• Чт 28.03.2024
  • Харьков  +11°С
  • USD 39.23
  • EUR 42.44

Харківські баскетболістки змагаються у вищій лізі (відео)

Общество   
Харківські баскетболістки змагаються у вищій лізі (відео)

Розпочався чемпіонат України з баскетболу серед жінок. Харків представляють дві команди.

Розпочався чемпіонат України з баскетболу серед жінок у вищій лізі. Харків у цьому дивізіоні представляють дві команди. Одна з них, клуб «ХАІ», до того два сезони поспіль виступала у суперлізі. Але втратила двох високих центрових гравців і понизилася в класі у розрахунку на виховання молодої зміни.

Елеонора Чек, головна тренерка БК «ХАІ»

У нас три игрока играют — десятый класс, поступили девчонки из Днепра и Миргорода на первый курс института. Ставится задача молодым игрокам — раскрыть себя. Да, у них был опыт, но больше «скамейки», чем игры.

У першому домашньому турі клуб «ХАІ» приймав іншу харківську команду — «Інваспрот». За неї грає кістяк дефлімпійської збірної України, тобто дівчата з вадами слуху. Досвіду у баскетболісток вистачає, але їхня природа накладає відбиток — і на манеру гри, і на її результат.

Людмила Щедрива, головна тренерка «Інваспорту»

У нас нет высоких игроков и нам трудно играть против слышащих. Они не слышат. Те могут крикнуть — друг другу помочь, а нам это тяжело.

У першій грі «ХАІ» переміг з різницею в 29 очок, а доля повторної зустрічі вирішувалась на останніх секундах. За допомогою дальніх кидків досвідченої капітанки Наталі Покровенко та її не менш влучних підказок молодим гравчиням господарки набрали на 4 очки більше, ніж суперниці.

Наталя Покровенко, капітанка БК «ХАІ»

«Девочки — очень старательные. Я думаю, мы сейчас проведем домашние игры, исправим все ошибки, девочки добавят в уверенности, и дальше мы будем показывать хороший результат.

У другому спареному турі також на своєму майданчику баскетболістки ХАІ грали проти дублерок одеського «Інтерхіму». З огляду на турнірні амбіції зустріч була принциповою. Чемпіонат тільки-но розпочався, але обидві команди мають однакові кінцеві плани.

Катерина Глухова, тренерка «Інтерхіму-2»

Мы будем бороться с ними за четверку, а там уже конкретно за места, в четверке — кто где выше будет. — То есть «зарубы» еще будут? — Конечно, мы еще встретимся.

Про те, що зійшлись рівні суперниці, свідчить рахунок. У першій грі харків’янки перемогли лише в один пункт. У другій — могли на останніх секундах перевести матч у додатковий час, але програли з різницею в п’ять очок. Однією з найрезультативніших стала Марина Ворончихіна, вона забила 20 пунктів.

Марина Ворончихіна, гравчиня БК «ХАІ»

Все время смотрю на табло, вижу разницу в десять очков, и не могу понять — как такое происходит? Потому что то, что мы забиваем, у меня остается в голове, а когда они забивали — все, как в тумане происходило. И только на последних секундах начинаешь ценить каждый мяч.

«Інваспорт» у другому турі також обмінявся перемогами з «Полтавою». У таблиці групи харківські команди посідають третє та четверте місця.

Автор: Олександр Григоров
Популярно

Вы читали новость: «Харківські баскетболістки змагаються у вищій лізі (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 6 ноября 2018 в 20:02;
  • Корреспондент Олександр Григоров в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Розпочався чемпіонат України з баскетболу серед жінок. Харків представляють дві команди".