• Чт 28.03.2024
  • Харьков  +13°С
  • USD 39.23
  • EUR 42.44

Яким образам на Хелловін віддають перевагу харків’яни (відео)

Культура   
Яким образам на Хелловін віддають перевагу харків’яни (відео)

«Гаманець або життя». У ніч з тридцять першого жовтня на перше листопада в світі відзначатимуть містичне свято Хелловін.

Василиса Степаненко, кореспондентка
Зазвичай на Хелловін люди вдягають тематичні костюми, а діти збирають цукерки. Головною традицією також є вирізання ліхтаря з гарбуза. Скільки ж коштує символ містичного свята зараз дізнаємося. 

Ми попрямували на Центральний ринок Харкова, щоб знайти гарбуз для святкування Хелловіну. Продавець Павло розповідає: цьогоріч вражай був невеликим, пов’язує це з надмірною спекою влітку. Чоловік каже: зібрав близько пів сотні гарбузів. Ціна на них — від до п’ятнадцяти гривень за кілограм.

Павло, продавець
Скажіть, а перед святом зараз охоче люди купують гарбузи? — Перед Хелловіном цим купують. У мене було десь 16 кілограм, вже розкупили. 

А ось продавчиня Ольга продає гарбузи по п’ять гривень за кілограм. Це найменша вартість, яку ми знайшли на ринку. Жінка зізнається, також мала невеликий врожай, але ціну з минулого року не змінила.

Ольга, продавчиня
А як часто купують люди гарбузи? — Купують. Зараз свято, тож беруть. Так я розрізаю їх і так беруть на кашу. 

Харків’янин Микола готується до свята та купує гарбуз.

Микола, харків’янин
Будем вырезать. Вообще на работе попросили купить. Сказали хотим украсить офис к Хэлловіну. 

Хелловін походить від стародавнього язичницького свята Самайна. В останній день жовтня древні кельти, що жили на території сучасної Британії, гучно відзначали збір врожаю. Вважалось, що в цей період душі померлих поверталися до своїї осель. Щоб злякати нечисту силу, яку приводили пращури, на підвіконня ставили овочі із вирізаними очами та ротом зі свічками всередині.

Василиса Степаненко, кореспондентка
Я вирішила зробити традиційний ліхтар власноруч. Для цього мені знадобиться ніж, ложка, фломастер, свічка й звісно сам гарбуз. 

Спочатку треба вирізати отвір у верхній частині гарбуза, кришку із хвостиком відкласти. За допомогою ложки вилучити насіння і м’якуш. На гарбузі фломастером намалювати очі та рота й вирізати ножем. Зберігається такий елемент декору лише кілька днів, тож краще робити його безпосередньо перед святом.

Василиса Степаненко, кореспондентка
Ось такий ліхтар у нас вийшов. 

Масово у світі цей день відзначають у США, Канаді, Великій Британії, Австралії та Ірландії. З кожним роком Хелловін стає все популярнішим і в Україні. Харків’яни також полюбляють приміряти на себе містичні образи, — розповідає візажистка Анна Герус. Саме зараз вона робить святковий грим.

Яна, модель
Ощущения меняются моментально после того, когда тебя уже накрасили. Когда увидела себя в таком образ. Сразу суровое какое-то настроение, хочется тусить. 

Анна близько семи років займається макіяжем, працювала на тижні моди у Мілані. Експертка зазначає, що напередодні Хелловіну велика кількість харків’ян цікавляться гримом. Коштує створення такого образу близько тисячі гривень. Займає процесс майже дві години.

Анна Герус, візажистка
Есть и мальчики и девочки клиенты. В основном это персонажи каких-то ужастиков или культовых фильмов. Девочки любят сделать наполовину лица, чтобы часть была красивая, гламурная, а часть немножко страшная. Пластический грим. То есть создание ран. То есть нужен латекс. Это всё просушивать занимает время. И так же шрамы. 

Цьогоріч через карантин в Харкові традиційний Zombiefest у парку Горького перенесли на наступний рік. Натомість можна зробити ліхтар з гарбуза та прикрасити свою домівку або провести фотосесію в страшному образі й похизуватися знімками в соціальних мережах.

Автор: Василиса Степаненко
Популярно

Вы читали новость: «Яким образам на Хелловін віддають перевагу харків’яни (відео)»; из категории Культура на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 30 октября 2020 в 18:12;
  • Корреспондент Василиса Степаненко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "«Гаманець або життя». У ніч з тридцять першого жовтня на перше листопада в світі відзначатимуть містичне свято Хелловін".