• Пт 26.04.2024
  • Харьков  +25°С
  • USD 39.67
  • EUR 42.52

«Сказали, щоб я не ліз до землі»: колишні очільники сільради стверджують, що їх звільнили незаконно (відео)

Харьков   
«Сказали, щоб я не ліз до землі»: колишні очільники сільради стверджують, що їх звільнили незаконно (відео)

Тамара Яковлева оскаржує в суді своє звільнення з посади секретарки Івано-Шийчинської сільради, що на Богодухівщині. Депутати ухвалили це рішення восени 2016. Після трьох років розгляду справи місцевий суд відмовив жінці в позові, тож вона подала апеляцію. Сподівається, що у Харкові винесуть рішення на її користь.

Тамара Яковлева, колишня секретарка Івано-Шийчинської сільради
Упередженість суду була. Я так вважаю. Якщо мене неправомірно звільнили, то повинні поновити на посаді або виплатити компенсацію.

 

 

 

А почалося все з Віктора Ольховського. Він очолював сільраду, але в тому ж дві тисячі шістнадцятому депутати висловили чиновнику недовіру. Його обов’язки мали перейти до Яковлевої, проте невдовзі з посади усунули й її. Ольховський впевнений, що причина — його спроби навести порядок у земельних питаннях. Зокрема, стверджує, в селі немає детального плану території та плану зонування. Усі ділянки, за словами Ольховського, обробляє одне підприємство, а молодь до землі не допускають.

Віктор Ольховський, колишній голова Івано-Шийчинської сільради
Місцеві депутати, які утримують колгосп «Ватутіне», вирішили мені висловити недовіру у зв’язку з тим, щоб я не ліз до цієї землі. Мені неодноразово надходили попередження, а потім погрози. Але я цього не злякався.

 

 

Зараз сільську раду очолює Любов Хуповець. Але на засідання вона і ще низка чиновників не з’явилися. На думку Ольховського, таким чином вони затягували слухання ще на Богодухівщині. Але апеляційному засіданню це не заважає. Суд розглядає справу за участю представника сільради. Той заявляє: у своєму звільненні секретарка винна сама, бо не визнала відсторонення Ольховського.

Микола Перепелиця адвокат, представник Івано-Шийчинської сільради
Відмовилася в подальшому виконувати рішення. Тобто заповнювати трудову книжку сільського голови, подавати до Верховної Ради заяву щодо проведення перевиборів. Сільська рада фактично була в бездіяльності. Але територіальна громада, в селі треба було щось робити, щось виконувати. І депутати достроково звільнили і на сесії з депутатів вибрали іншого голову. Секретаря, пробачте. Яка на сьогоднішній день працює.

 

Своє відсторонення Ольховський наразі не оскаржує.

Віктор Ольховський, колишній голова Івано-Шийчинської сільради
Це була не сесія, а це були збори депутатів. Судитися на підставі чого? Збори депутатів не є обов’язковими до виконання. Ми працювали до 27 березня 2017 року, а потім шахрайським методом були внесені зміни до ЄРДР за допомогою голови райради, за допомогою голови райдержадміністрації.

 

Наступне слухання у цій справі призначене на двадцять третє січня. Що б не вирішив суд, каже Ольховський, він вимагатиме аудиту витрат з бюджету села. Більше року тому можливою розтратою при будівництві об’єкта газопостачання в Івано-Шийчине мали зайнятися детективи НАБУ. За повідомленням юристів проєкту «Жми!», на договорі на понад п’ять мільйонів фірмі, пов’язаній з колишнім віцегубернатором Євгеном Шахненком, переплатили мільйон.

Автор: Олена Нагорна
Популярно

Вы читали новость: ««Сказали, щоб я не ліз до землі»: колишні очільники сільради стверджують, що їх звільнили незаконно (відео)»; из категории Харьков на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 21 января 2020 в 16:50;
  • Корреспондент Олена Нагорна в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Тамара Яковлева оскаржує в суді своє звільнення з посади секретарки Івано-Шийчинської сільради, що на Богодухівщині. Депутати ухвалили це рішення восени 2016. Після трьох років розгляду справи місцевий суд відмовив жінці в позові, тож вона подала апеляцію. Сподівається, що у Харкові винесуть рішення на її користь.".