• Пт 29.03.2024
  • Харьков  +14°С
  • USD 39.22
  • EUR 42.37

Мультиперегони та випробування: як на Харківщині День туриста відзначали (фото, видео)

Спорт   
Мультиперегони та випробування: як на Харківщині День туриста відзначали (фото, видео)

Щорічний туристичний зліт організували на Партизанській галявині неподалік Селища Есхар, що під Чугуєвом.

На місці організували командні мільтиперегони, — передає кореспондент МГ «Об’єктив». Це змагання, у яких беруть участь туристи різного ступеня підготовки. До кожної команди входять 4 учасники, серед яких обов’язково мають бути і хлопці, і дівчата.

«Спортивна частина поєднується із розважальною, щоб було зручно всім. Людям, які давно не виступали, пройти важкі випробування важко. Тому тут і повеселитися, і побігати, і втомитися, і подумати на суддів погане. Суть така: кожен етап можна зробити «чисто», можна зробити з помилкою, а можна його просто не пройти. Згідно з правилами спортивного туризму, кожен етап окремим способом оцінюється. Якщо етап простий – зав’язати вузол, то, наприклад, 6 балів, коли без помилок. Якщо треба пройти переправу – 10-16. Хто більше набрав балів, той і переможець», — розповів головний суддя змагань, віцепрезидент Харківської обласної федерації спортивного туризму Антон Григорович.

За словами Григоровича, команди не знають, де саме знаходиться кожен із 16 етапів. Учасники отримують карту, яка допоможе добігти до кожного випробування. Загальна відстань дистанції – близько 25 кілометрів. На все це дається 6 годин, розповідають організатори. Загалом у мультиперегонах взяли участь 25 команд.

«Усього у перегонах взяли участь 100 осіб, а у нічному орієнтуванні після перегонів – 50. На цей час на галявині представлено багато саме спортивних туристів. Харківська школа туризму давня і досить сильна. Тобто тут є декілька десятків призерів і чемпіонів України зі спортивного туризму: з велотуризму вищих категорій, з гірного та пішохідного туризму. Є також чоловік 15 призерів та переможців чемпіонатів світу», — розповів співорганізатор туристичного зльоту, багаторазовий переможець та призер чемпіонатів України й світу в класі походів вищих категорій складності Сергій Моренко.

Однак, за словами Моренка, брати участь у змаганнях можуть і новачки. Бо етапи розраховані на учасників різної фізичної підготовки.

Серед основних етапів: вільне лазіння та рух з рюкзаком по рельєфу, стрільба з луку, смуга перешкод, водний етап та переправа велосипеда, стрільба з пневматичної зброї, велокрос та ремонт велосипеду, орієнтування на байдарці, орієнтація по супутниковому знімку, в’язання вузлів тощо.

«Дуже класні етапи, тому що вони різноманітні. Якщо ти тренуєш біг – можеш себе тут проявити і заробити якісь бали. Або якщо ти тренуєшся в байдарці, ходиш у водні походи – теж можеш це показати. Тобто це мультиспорт і люди із будь-якої спортивної сфери можуть себе проявити», — розповіла учасниця змагань Анна Замараєва.

Бажаєш першим дізнаватися новини Харкова, України та світу?

Підписуйся на телеграм-канал: t.me/objectivetv або на вайбер-канал: https://cutt.ly/lyDk847

Автор: Артем Листопад
Популярно

Новости по теме:


Вы читали новость: «Мультиперегони та випробування: як на Харківщині День туриста відзначали (фото, видео)»; из категории Спорт на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 27 сентября 2020 в 18:33;
  • Корреспондент Артем Листопад в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Щорічний туристичний зліт організували на Партизанській галявині неподалік Селища Есхар, що під Чугуєвом".