• Сб 20.04.2024
  • Харьков  +17°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

У Харкові стартував фестиваль креативних культур (відео)

Культура   
У Харкові стартував фестиваль креативних культур (відео)

У Харкові стартував фестиваль «Create Kharkiv Business Days». Гості заходу — митці та креативні містян. 

Олександр Шемаєв, кореспондент 

У Харкові стартував фестиваль «Create Kharkiv Business Days». Мета заходу — продемонструвати потенціал, можливості і тренди у інноваціях міста. У межах івенту гості можуть завести корисні знайомства, а також дізнатися як заробляти на своїх креативних ідеях.

Серед гостей заходу — учасниця Нацвідбору на Євробачення-2020 співачка Garna. Жінка каже: на івент прийшла аби познайомитися із представниками креативного простору Харкова та обмінятися досвідом.

Garna, співачка 

Это просто обмен своими историями. Как люди достигли больших высот в своей сфере? Для меня это очень важно, потому что я артист, я певица и очень важно понимать как выстраивать свое творчество и как продвигать свое творчество.

 

Максим Розенфельд, художник та екскурсовод 

Есть целые направления, области которые нуждаются в помощи. Грубо говоря театры, которые являются искусством. Они должны быть дотационными. Можно конечно сделать так, чтоб они зарабатывали деньги и это будет очень креативно, очень творчески. Но в какой-то момент там не останется места для искусства.

Поспілкуватися із креативними харків’янами приїхав заступник міністра освіти і науки України Ігор Гарбарук. Посадовець запевняє: із гостями шукатимуть спільні «точки дотику», які допомагатимуть виносити регіональні культурні ініціативи на державний рівень.

Ігор Гарбарук, заступник міністра освіти і науки України

На сьогоднішній день у Харкові ми бачимо ті освітні, наукові кластери, які формуються на базі різноманітних університетів. Тому що ми розуміємо, Харків — це студентська столиця України. Тут дійсно є дуже багато позитивного досвіду, який ми будемо впроваджувати в Україні.

Івент Create Kharkiv є 3 заходом, що входить до складу фестивалю Bisness edukation. Організатори кажуть: особливу увагу приділяють сферам моди, архітектури та дизайну.

Вікторія Грецька-Миргородська, голова управління інноваційного розвитку та іміджевих проектів Харківської міськради

Наша задача в том, чтоб нашими ивентами показать, привлечь внимание — с одной стороны, а с другой — дать возможность и обучить людей. Особенно «Bisness edukation» поможет им в этот сложный период не просто развиваться, но и набрать ту базу знаний, которая им позволит стать предпринимателями, создавать свой бизнес.

Івент Create Kharkiv Business Days триватиме два дні.

 

Автор: Олександр Шемаєв
Популярно

Вы читали новость: «У Харкові стартував фестиваль креативних культур (відео)»; из категории Культура на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 2 октября 2020 в 19:02;
  • Корреспондент Олександр Шемаєв в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "У Харкові стартував фестиваль «Create Kharkiv Business Days». Гості заходу — митці та креативні містян".