• Пт 26.04.2024
  • Харьков  +19°С
  • USD 39.47
  • EUR 42.18

Харків’янка Анастасія Зеленцова виграла світову «бронзу» в фехтуванні

Спорт   
Харків’янка Анастасія Зеленцова виграла світову «бронзу» в фехтуванні

У Харків із Каїру, де проходив юніорський чемпіонат світу, повернулась фехтувальниця Анастасія Зеленцова.

Медаль чемпіонату світу гарантував півфінал турніру. До цієї стадії двадцятирічна харків’янка перемогла суперниць з Узбекистану, Єгипту, Росії та США. У бою проти американки Жаклін Хрол програла початок, але за пів хвилини до кінця зрівняла рахунок, а коли залишилось десять секунд, нанесла переможний укол.

Анастасія Зеленцова, бронзова призерка чемпіонату світу з фехтування (юніорки)

Я думала — залишився один крок до медалі, і я не втрачу свій момент — можливо, він єдиний у житті. Зібрала всі сили, всю концентрацію на цей бій, довела його до кінця і виграла. Це — непередавані емоції, я й досі не можу повірити, що це трапилось зі мною.

Світова призерка походить зі спортивної сім’ї: мати Ірина — тренерка, старша сестра Аліна — також фехтувальниця. Кажуть, є родинна угода: розмови про тренування — лише в залі. Високих досягнень від молодшої сестри відверто чекали — фізично і технічно вона до них готова давно.

Ірина Зеленцова, мати і тренерка Анастасії Зеленцової

Завжди їй чогось не вистачало. Не вистачало психологічно — бар’єр цей переступила врешті. На змаганнях, якщо вона не викладалась повністю, то психологічно. Може, не вірила в себе.

Аліна Зеленцова згадує, що була впевнена в майбутній звитязі сестри після їхньої телефонної розмови напередодні чемпіонату світу. Як молодша поводиться на доріжці — знає добре, їм доводилось фехтувати одна проти одної. Аліна зізнається: ніколи не билися по-справжньому.

Аліна Зеленцова, сестра Анастасії Зеленцової

Нам важко фехтувати одна проти іншої. Я впевнена, що вона зі мною так не фехтує, як фехтує з іншими. Вона на повну не викладається, так само і я. Тому що ми — сестри, це дуже складно морально — фехтувати разом.

За статистикою, десята частина населення має робочу ліву руку. У харківській жіночій шпазі цей відсоток набагато більший. Анастасія Зеленцова закінчила виступи в юніорському віці і змінює його на молодіжну категорію. Незмінною лишається її головна технічна особливість — шпага в лівій руці.

Анастасія Зеленцова, бронзова призерка чемпіонату світу з фехтування (юніорки)

Суперники, які проти мене виходили, звичайна річ, не звертали уваги на те, лівша я чи правша. Вони просто будуть фехтувати, вони теж хочуть посісти місце, вони приїхали боротися, як і я. Всі ми — в рівних умовах.

Брала участь Зеленцова-молодша і у складі збірної під час командного виступу. У цьому форматі українки посіли десяте місце.

Автор: Олександр Григоров
Популярно

Вы читали новость: «Харків’янка Анастасія Зеленцова виграла світову «бронзу» в фехтуванні»; из категории Спорт на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 13 апреля 2021 в 15:42;
  • Корреспондент Олександр Григоров в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "У Харків із Каїру, де проходив юніорський чемпіонат світу, повернулась фехтувальниця Анастасія Зеленцова".