• Чт 02.05.2024
  • Харьков  +16°С
  • USD 39.52
  • EUR 42.36

Ізраїль повернувся до жорсткого карантину: харків’янка розповіла про ситуацію в країні (фото, відео)

Мир   
Ізраїль повернувся до жорсткого карантину: харків’янка розповіла про ситуацію в країні (фото, відео)

Через збільшення випадків коронавірусу із 18 вересня до 11 жовтня в Ізраїлі діятиме жорсткий карантин.

Про це повідомили в Міністерстві охорони здоров’я Ізраїлю.

Влада ввела низку заборон, подібних до обмежень, які діяли навесні поточного року. Зокрема, громадянам забороняється полишати місця проживання більш ніж на 500 метрів без відповідних дозволів (наприклад, брати участь у демонстраціях). Також не дозволяють перебувати у будинку інших людей, окрім дозволених цілей (для виконання роботи чи надання допомоги).

Кількість пасажирів у приватному транспорті – не більше 3 осіб (окрім тих, хто проживають під одним дахом), а на кожному додатковому ряді дозволяється перевозити одного додаткового пасажира. Таксисти ж повинні перевозити не більше 1 людини, окрім випадків, коли його повинна супроводжувати ще одна особа.

Громадський транспорт не зупиняли, але ввели певні обмеження. Максимальна кількість пасажирів у автобусах регульованих міських та міжміських сполучень коливається від 30 до 50 в залежності від автомобіля. А в інших автобусах – не більше 50% від загальної кількості пасажирів. Таке ж правило поширюється і на потяги.

Заборонено роботу місць, відкритих для публіки: магазинів, ресторанів, басейнів, тренажерних залів, перукарень, салонів краси, місць розваги та дозвілля, а також прийом населення на робочих місцях. У правилах зазначено, що кількість співробітників, що працюють в державних установах, місцевих органах влади та релігійних радах, не повинно перевищувати десяти осіб або 50% персоналу одночасно, в залежності від того, що більше.

Відвідувати пляжі дозволяється лише для заняття спортом одній людині або групі осіб, які проживають під одним дахом. В останньому випадку можна не дотримуватися соціальної дистанції.

Окремі обмеження ввели й для людей у місцях для молитви. Передусім вони сконцентровані на дотриманні соціальної дистанції та обмеженні кількості прихожан, які одночасно перебувають у приміщенні.

Варто зазначити, що деякі обмеження, які ввели під час першого спалаху коронавірусу у березні, не переставали діяти й до цього часу. Зокрема, це стосується обов’язкового носіння захисної маски у місцях скупчення людей, обмеженої кількості осіб у магазинах, температурний скринінг на вході до приміщень.

Це відноситься й до культурної сфери – роботи театрів, наприклад. Їх і досі не відкривали. Через це багатьом людям довелося шукати нову роботу. Винятком не стала і Юлія – у минулому харків’янка, яка зараз проживає у місті Тель-Авів. Вона погодилася розповісти про ситуацію в країні.

Наразі вулиці Тель-Авів майже порожні, каже дівчина.

«Ситуація дуже сильно залежить від міста, адже є міста світські, є релігійні, є змішані. І у кожному місті все трохи по-різному. Моє місто знаходиться у центрі країни й воно світське. Тут більша кількість людей дотримується карантину. Однак є і релігійні міста. І не тільки – є релігійні люди, які виходять на молитву і вони можуть віддалитися навіть на більш ніж 500 метрів. А також є велика кількість протестувальників. Питання: як реагують люди на посилення карантину? Вони виходять на мітинги, бо мітинги дозволені», — запевнила Юлія.

Дуже неоднозначний аспект, запевняє дівчина. Адже з одного боку на карантин закривають всю державу, а з іншого – мітинги та молитви дозволені. До прикладу можна навести відео, яке поширилося соцмережами. На кадрах видно масове скупчення людей біля синагоги, куди прийшли помолитися мешканці Хайфи – третього за величиною міста в Ізраїлі. Про дотримання карантинних вимог там не йдеться.

Також прикладом слугує майже безлюдна набережна у Тель-Авіві та узбережжя у місті Бат-Ям, де люди продовжують відпочивати, не дивлячись на зауваження поліції.

Варто зазначити, що карантин ввели 18 вересня – у перший день святкування єврейського Нового року. За словами Юлії, масових гулянь у її місті не було. Святкували люди здебільшого вдома. Відвідувати родичів поліція забороняє.

«Звісно, карантин вплинув на святкування Нового року. Ми не можемо відсвяткувати в сімейному колі, поїхати до іншого міста до родичів. Фактично, всі свята цього місяця будуть проходити по Skape. Із цієї п’ятниці до 10 жовтня в Ізраїлі низка державних релігійних свят, дуже важливих для єврейського народу», — підкреслила Юлія.

Станом на 20 вересня в Ізраїлі зареєстрували близько 180 тисяч хворих на коронавірус. Одужало – 132 тисячі, померло — майже 1300 осіб. За інформацією із відкритих джерел, Ізраїль став першою країною у світі, яка повторно ввела загальнонаціональний карантин.

Раніше повідомлялося про 396 нових випадків коронавірусу, зафіксованих станом на ранок 20 вересня на Харківщині.

Бажаєш першим дізнаватися новини Харкова, України та світу?

Підписуйся на телеграм-канал: t.me/objectivetv або на вайбер-канал: https://cutt.ly/lyDk847

Автор: Артем Листопад
Популярно

Вы читали новость: «Ізраїль повернувся до жорсткого карантину: харків’янка розповіла про ситуацію в країні (фото, відео)»; из категории Мир на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 20 сентября 2020 в 16:16;
  • Корреспондент Артем Листопад в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Через збільшення випадків коронавірусу із 18 вересня до 11 жовтня в Ізраїлі діятиме жорсткий карантин".