• Пт 29.03.2024
  • Харьков  +17°С
  • USD 39.22
  • EUR 42.37

Харківські фахівці розповіли, як жінкам контролювати агресію та надмірну емоційність (відео)

Общество   
Харківські фахівці розповіли, як жінкам контролювати агресію та надмірну емоційність (відео)

Вдарила чоловіка виделкою в живіт, або побила коханого ногами по голові. Таких проявів агресії у жінок у Харкові безліч, стверджують психологи.

Це відео із соціальних мереж. На ньому жінка жорстоко б’є свого чоловіка, пише автор відеороліка.

Коментар з соціальних мереж
Дітей у цієї парочки вже кілька разів забирала виконавча служба, але потім повертала в «сім’ю». Звуть дівчину Валя, живе на Новоселівці десь у гуртожитках.

Анастасія Ольховік — керівниця проєкту жіночої самооборони “Білі янголи”. Вважає, що для жінки дійсно важливо вміти себе захистити. Але щоб знешкодити свого кривдника, зовсім не потрібно бити його ногами по голові, як це роблять на відео. Вивести нападника з рівноваги можна одним ударом у сонячне сплетіння або по коліну. Це дієво, навіть якщо на жертву нападають ззаду та безпечно для обох.

Анастасія Ольховік, керівниця проєкту жіночої самооборони “Білі янголи”
Лучше просто дестабилизировать человека. Есть определенные удары. Расслабляющий удар в пах, как нас учат, удар по ушам, удар по шее.

 

 

 

Анастасія додає: тренування в залі — вдалий спосіб позбавитися зайвої агресії та розслабитися. А от психологиня Наталія Балан зазначає, що такий спосіб виплеснути негативні емоції може бути дієвим, тільки якщо займатися над собою комплексно.

Тетяна Балан, психологиня
Конфликт же связан с личностью. Если я злюсь на своего руководителя, могу ударить грушу. Но у нас в компаниях же не стоят груши и макеты. Это больше в других странах. То тогда это помогает, но на самом деле важно себя не обманывать. Что провоцирует внутри? Может это расстройство личности?

 

Балан розповідає: попре те, що в суспільстві існує думка про надмірну агресивність чоловіків, жінки все ж емоційніші. Важливо контролювати свої почуття та не намагатися їх стримувати, наголошує психологиня. Адже так жінка може почати виплескувати емоції саме через фізичне насилля. Балан згадує: колись її колишня клієнтка вдарила свого чоловіка виделкою у живіт, злякалася та звернулася по допомогу. Тоді вона навіть не зрозуміла, чому це зробила.

Тетяна Балан, психологиня
Это нужно тормозить. Ее нужно обнимать и успокоить. Потому что непонятно, почему она пошла на это. Иногда просто уйти из дома. На 2-3 часа уйти, пока она не успокоится. И потом договариваться о новых правилах поведения, потому что это ненормально.

 

 

Андрій Шелєхов ділиться, що вже вісім місяців він та його дочка страждають від психологічного насилля з боку дружини. Чоловік згадує: після трьох років у шлюбі жінка вирішила подати на розлучення. Але після цього бачитися чоловікові з дитиною заборонила. Андрій стверджує, що звертався до різних інстанцій. Суд постановив, що батько може бачитися з донькою по вісім годин на тиждень. Але бідкається, що колишня дружина це рішення ігнорує.

Андрій Шелєхов, активіст ГО «Батько має право»
Были эпизоды, когда она нападала на меня с кулаками, била по голове, порвала ювелирную цепь, порезала шею, я вызывал полицию, писал заявление, обращался в медучереждения за помощью, но при этом это все осталось для нее абсолютно безнаказанным.

 

 

Фахівці пояснюють: схильність жінки до насилля може формуватися за багатьма факторами: індивідуальна особливість, вплив оточення чи батьків, зловживання алкоголем та наркотичними речовинами.

Ніколь Костенко, кореспондентка
Психологи радять не ігнорувати жіночу агресію та насилля. Дуже часто в суспільстві соромляться про це розповідати. Але дарма, стверджують фахівці. Адже такі дії можуть відбитися й на їхніх дітях. Існує великий шанс, що малеча буде копіювати поведінку своїх батьків, коли зросте.

Автор: Ніколь Костенко, Олександр Лагутін та Дмитро Герасимов
Популярно

Вы читали новость: «Харківські фахівці розповіли, як жінкам контролювати агресію та надмірну емоційність (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 4 марта 2020 в 15:42;
  • Корреспондент Ніколь Костенко, Олександр Лагутін та Дмитро Герасимов в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Вдарила чоловіка виделкою в живіт, або побила коханого ногами по голові. Таких проявів агресії у жінок у Харкові безліч, стверджують психологи.".