• Ср 24.04.2024
  • Харьков  +16°С
  • USD 39.59
  • EUR 42.26

Харківські картингісти здобули дві медалі етапу чемпіонату України (відео)

Общество   
Харківські картингісти здобули дві медалі етапу чемпіонату України (відео)

Першими у змагальному таборі просинаються механіки команд, вони ж лягають останніми. Представник харківської «стайні» каже: не дивіться, що карт такий маленький і зовні простий. Насправді в ньому — безліч налаштувань.

Олександр Ткаченко, представник харківської команди «Лідер»

Регулируется и развал, и схождение, и наклон шкворня. Высота рамы спереди, высота рамы сзади. И развесовка по осям карта регулируется. Плюс еще — разные стабилизаторы поперечной жесткости устанавливаются.

В автоспорті результат залежить в однаковому ступені від пілота і машини. У спекотну погоду людині важко у комбінезоні, двигуну — також некомфортно. Особливо — у найпотужнішому класі KZ-2, де швидкості сягають ста п’ятдесяти кілометрів на годину.

Матвій Баранник, президент клубу «Лідер»

Очень жаркий день сегодня, и на моторы идет очень большая нагрузка. Но благодаря хорошему топливу хорошая работа мотору обеспечена.

Тепер — справа лише за людиною. Останнім часом за «золото» у класі змагаються харків’янин Олександр Дерюга і Єгор Скаля з Києва. Він виграв минулі перегони завдяки вмілому старту. А цього разу Дерюга взяв реванш саме завдяки перевазі, отриманій на перших метрах дистанції.

Олександр Дерюга, переможець етапу чемпіонату України з картингу (клас KZ-2)

Нужно правильно отпустить сцепление, чтобы мотор набрал максимальные обороты, и после этого его плавно отпустить, чтобы быстро ускориться. По траектории — если видишь, что ты быстрее, просто прямо едешь дальше.

Перемога на треку ще не означає перемогу у протоколі, каже бронзовий призер етапу Олексій Телюк. До старту машини проходять контроль габаритів і покришок, після фінішу — процедура зважування карту. Якщо терези покажуть меншу від норми цифру, результат пілота анулюється.

Олексій Телюк, бронзовий призер етапу чемпіонату України з картингу (клас KZ-2)

Чтобы у всех вес был одинаково в норме, чтобы не было махинаций никаких с весом — карт если будет легче, то он будет ехать быстрее.

Після завершення перегонів керівництво «стайні» отримує технічні дані гонки і аналізує їх. Разом з пілотом визначають параметри і налаштування до наступного змагання. «Буває, підганяємо машину до людини, — згадують механіки, — а буває — навпаки».

Олександр Ткаченко, представник харківської команди «Лідер»

Когда мы смотрим на телеметрию и видим, что время лучше, а пилот говорит, что ему немного некомфортно ехать, значит, мы настаиваем на том, что надо ехать так.

Автор: Олександр Григоров
Популярно

Вы читали новость: «Харківські картингісти здобули дві медалі етапу чемпіонату України (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 15 июня 2021 в 15:54;
  • Корреспондент Олександр Григоров в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Першими у змагальному таборі просинаються механіки команд, вони ж лягають останніми".