• Чт 28.03.2024
  • Харьков  +15°С
  • USD 39.23
  • EUR 42.44

Від нудьги рятує творчість: малюки заполонили Інтернет добровірусами (фото)

Культура   
Від нудьги рятує творчість: малюки заполонили Інтернет добровірусами (фото)

Онлайн-марафон з малювання української письменниці Лани Ра підтримали далеко за межами України. За карантин до нього доєдналися більше тисячі дітей. 

Коронавірусний карантин став випробуванням для багатьох. Деякі сім’ї вперше були змушені кілька місяців цілодобово знаходитися разом. Дорослі постійно перебували в стані стресу, що вже казати про дітей, які змушені сидіти вдома та не бачитися з друзями.

Щоб відволікти та зайняти чимось цікавим малюків українська письменниця, сценаристка, драматургиня та художниця Лана Ра (справжнє ім’я Світлана Конощук) вигадала марафон #добровірус та його друзі.

Завдання полягає в тому, щоб вигадати добрий вірус, намалювати його, визначити його добрі суперможливості. Далі малюнок з інформацією треба викласти в будь-якій соціальній мережі (Facebook, Instagram), прописати хештег #добровірус, та позначити мене у дописі. Є дуже важлива умова: персонаж не може містити ані мілі-мікро-молекулярної-краплинки негативних якостей – тільки добро і тільки позитив”, — розповідає авторка марафону. 

За три місяці письменниця отримала більше тисячі «добровірусів» від дітей зі всієї України. Роботи надходили навіть з Німеччини, Кіпру та Великої Британії. Найактивніші учасники, крім портфоліо з малюнками, отримали декілька онлайн занять з написання історії (казки чи сценарію) від Лани Ра.

Автор: Іван Бацко, 10 років, м. Харків

До такої ініціативи долучилися і харків’яни. 10-річний Іван Бацко став одним з найактивніших учасників марафону. Його мати Яна каже, що хлопчик із творчим натхненням працював над кожним вірусом:

О старте марафона мне рассказала сестра, которая живет в Словении, но дружит со Светланой Конощук. Наш младший сын Иван — творческая личность, я ему предложила поучаствовать в создании этих «малышей». В то время очень грустно всё было, с точки зрения настроения. Он с радостью согласился. Всего получилось 14 законченных работ. Над 15-й мы до сих пор с ним, ну, что-то вроде, спорим. Поэтому я его и не выставляла. В придумывании и, конечно же, творении я не принимала участия. Как и просила Светлана. Только мироощущение малышей. Сказку он решил писать с придуманным им Планетовирусом. В нем, как я поняла, он воплотил всю свою любовь к Земле, в целом”.

Мати учасника добровірусного проєкту розповіла, що спочатку навіть близьким родичам, дідусеві та бабусі, було важко зрозуміти ідею марафону, але згодом добровіруси прийшлися до смаку усім. 

«Мы откровенно наслаждались теми малышами-добровирусами, которые, как мы видели, были сделаны именно детьми. Еще — всегда искали характерную черту добровируса: в его образе обязательно в каком-либо виде должна была присутствовать форма самого этого вируса Covid«.

Марафон завершився, але отримавши велику кількість робіт, письменниця вирішила створити “Енциклопедію Добровірусів”, куди увійдуть малюнки кожного з талановитих учасників. У підсумку, має вийти ілюстрована електронна книга з розповідями про добровіруси. Кожну роботу авторка коментує та дає поради, як покращити історію вірусу та що про нього ще розповісти. 

Також на ютуб-каналі малюки можуть послухати казки Лани Ра. Онлайн-читання проводить компаньйон письменниці — її син, актор театру та кіно Євгеній Конощук.

Хочеш першим дізнаватися новини Харкова, України та світу?

Підписуйся на телеграм-канал: t.me/objectivetv або на вайбер-канал: https://cutt.ly/lyDk847

Автор: Софія Краснікова
Популярно

Вы читали новость: «Від нудьги рятує творчість: малюки заполонили Інтернет добровірусами (фото)»; из категории Культура на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 17 июля 2020 в 16:45;
  • Корреспондент Софія Краснікова в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Онлайн-марафон з малювання української письменниці Лани Ра підтримали далеко за межами України. За карантин до нього доєдналися більше тисячі дітей".