• Пт 26.04.2024
  • Харьков  +23°С
  • USD 39.67
  • EUR 42.52

Побиття журналіста у Харкові: суддя, який розглядає справу, звернувся до апеляційного суду (фото)

Общество   
Побиття журналіста у Харкові: суддя, який розглядає справу, звернувся до апеляційного суду (фото)

У Київському райсуді Харкова пройшло підготовче засідання у справі щодо побиття працівника ЗМІ Вадима Макарюка на території ринку «Барабашово» у червні минулого року.

У ході засідання суддя Геннадій Зуб звернувся до Харківського апеляційного суду, аби там вирішили територіальну підсудність кримінального провадження. Тобто, встановили, у якому райсуді буде розглядатися справа – Московському чи Київському, повідомляє кореспондент МГ «Об’єктив». Однією із причин стало те, що побиття Макарюка сталося у Московському районі міста – на території «Барабашово». А обвинувальний акт направили до Київського райсуду.

«Питання підсудності тягне за собою багато інших питань і надалі зібрання в належності та допустимості відповідних доказів. Разом із цим, в КПК України зазначено: якщо орган досудового розслідування почав досудове слідство, зібрання доказів, допит свідків, будь-які інші слідчі дії, то вони їх проводять до тих пір (якщо є сумніви щодо підслідності), поки цю підслідність не встановить прокурор вищого рингу. В цьому випадку, якщо є суперечка з Московським районом та з Київським районом (…) її повинен був встановити відповідний керівник прокуратури області», — зазначив суддя Київського райсуду Геннадій Зуб.
В суді оголосили перерву до розв’язання даного питання головою Київського райсуду та головою Харківського апеляційного суду. Якщо справу стануть розглядати у Київському райсуді – її продовжать слухати зі стадії підготовчого засідання. Якщо справу передадуть до Московського райсуду, то вже інший склад суду розпочне її розглядати, теж зі стадії підготовчого засідання, підкреслив Геннадій Зуб.

Адвокат потерпілого Вадима Макарюка Сергій Перепелиця через нестачу суддів та «сезон відпусток» прогнозувати терміни розгляду справи не береться.

«Це буде судове засідання, де колегія суддів апеляційного суду вирішить питання з приводу підсудності даного обвинувального акту. Воно буде відкрите, тобто, можна брати участь. Рішення буде опубліковане в Єдиному реєстрі судових рішень», — підкреслив Сергій Перепелиця.

Нагадаємо, очільника Обласної клінічної лікарні підозрюють у корупції.

 

Хочеш першим дізнаватися новини Харкова, України та світу?

Підписуйся на телеграм-канал: t.me/objectivetv або на вайбер-канал: https://cutt.ly/lyDk847

Автор: Артем Листопад
Популярно

Вы читали новость: «Побиття журналіста у Харкові: суддя, який розглядає справу, звернувся до апеляційного суду (фото)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 21 августа 2020 в 19:17;
  • Корреспондент Артем Листопад в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "У Київському райсуді Харкова пройшло підготовче засідання у справі щодо побиття працівника ЗМІ Вадима Макарюка на території ринку «Барабашово» у червні минулого року".