• Чт 18.04.2024
  • Харьков  +17°С
  • USD 39.55
  • EUR 42.06

У Харківському національному фармацевтичному університеті відбулась олімпіада з косметології (відео)

Культура   
У Харківському національному фармацевтичному університеті відбулась олімпіада з косметології (відео)

Учасниками стали студенти медичних вишів з різних міст країни — Вінниці, Дніпра, Івано-Франківська, Одеси, Києва, Запоріжжя та Харкова.

Андрій Загайко, проректор ХНФУ
 Саме Національний фармацевтичний університет — єдиний вищий навчальний заклад України, в якому функціонує спеціалізована кафедра косметології та аромалогії , проводить цю першу в історії України студентську олімпіаду. 

Учасники розповідають, що до конкурсу готувалися самостійно. Дехто закінчував фахові курси та довгий час працював в цій сфері. Косметологи розповідають, що спеціалізуються в першу чергу на косметичній корекції. Лікування захворювань не входить до їхніх обов’язків. Але досвідчені спеціалісти наполягають: для корекції шкіри необхідно знати джерело появи недоліків.

Христина Нестеренко, студентка Одеського національного медичного університету
В процессе работы я поняла, что косметолог — это специалист, который должен обладать высшим медицинским лечебным образованием в сфере дерматокосметологии, дерматовенерологии. Для того, чтобы не только помогать эстетически человеку, но и находить первопричину, этиологию возникновения тех изменений, что уже появляются у человека. 

Перший етап олімпіади — теоретичний. Учасники відповідали на запитання про різні шкіряні захворювання та призначення косметології. Викладачі єдиної в Україні кафедри косметології та аромалогії Харківського фармуніверситету наголошують: спеціаліст в першу чергу має знати, що він робить та навіщо.

Олександр Башура, голова журі, завідувач кафедрою косметології та аромалогії ХНФУ
Мы готовим косметологов с высшим образованием. Это тоже очень важно. Очень важно для наших прекрасных женщин и не менее прекрасных мужчин, которые тоже начинают обращать внимание на свою внешность. Чему они научились и что они умеют — они показывают и жури это оценивает. 

Вікторія Судіна, лікарка-косметолог
Чем раньше студенты начнут практиковать, начнут применять и использовать свои базовые знания на то, чтобы оказывать косметические профессиональные услуги, это даст им возможность быть профессионалами высокого уровня.

На урочистому відкритті олімпіади присутні гості з Грузії та Німеччини. Їх запросили для обміну досвідом в галузі косметології.

Ніно Абулаце, викладачка Кутаїського держуніверситету ім. Акакія Церетелі
Мы приехали в Харьков изучать опыт наших харьковских коллег. Мы приехали на конференцию — делегация Кутайского университета. Мы приехали познакомиться со специальностью красоты, а мы увидели красивых душой и внешностью людей.

А це другий етап олімпіади — практичний. Для демонстрації навичок учасників запросили моделей, які добровільно погодилися на процедури. Студенти витягують квитки із завданням.

 Ілона, студентка Івано-Франківського національного медичного університету
 Зараз я роблю звичайний косметичний масаж. Це є передостанній етап роботи над зморшками. Зараз ми розробляємо носо-губну складочку.  Він покращує кровообіг. Він покращує колір шкіри. Шкіра перестає бути в’ялою, стає більш еластичною. Звісно, треба пройти 6-10 процедур мінімум, щоб побачити ефект. 

Катерина Бойко, студентка Вінницького національного медичного університету
Ми зараз переходимо до проведення класичного масажу. Так як класичний масаж проводиться на основі олійок, масел за типом шкіри, в нашому випадку, в клієнтки жирний тип шкіри. Ми підібрали спеціальний крем для проведення цього масажу. 

Роботи оцінювалися за кількома критеріями. По-перше, зовнішній вигляд має бути відповідним до норми — лікарський халат, заплетене волосся, гігієна рук та стерильна маска на обличчі. Далі судді звертали увагу на правильний вибір косметичних засобів та чітке дотримання інструкції. Важливим критерієм вважається також і завершення процедури — рекомендації для домашнього догляду за шкірою.

 Олександра Кран, директорка Всеукраїнської асоціації косметологів та аромологів
 Очень часто захожу просто посмотреть в салон. Делаю такой анализ рынка. И очень многое меня не устраивает. Нет единых стандартов обслуживания. Нет единых требований к помещению, к персоналу, к протоколам проведения процедур. К сожалению, у нас еще не сформированы эти подходы. Но для этого мы и работаем.

Учасники косметологічного турніру зізнаються, що такі олімпіади — це гарний досвід для майбутніх фахівців.

Автор: Вікторія Бондаренко
Популярно

Вы читали новость: «У Харківському національному фармацевтичному університеті відбулась олімпіада з косметології (відео)»; из категории Культура на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 15 марта 2019 в 16:16;
  • Корреспондент Вікторія Бондаренко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Учасниками стали студенти медичних вишів з різних міст країни — Вінниці, Дніпра, Івано-Франківська, Одеси, Києва, Запоріжжя та Харкова".