• Пт 29.03.2024
  • Харьков  +9°С
  • USD 39.22
  • EUR 42.37

У Харкові стартував марафон документального кіно про права людини (відео)

Культура   
У Харкові стартував марафон документального кіно про права людини (відео)

У п’ятнадцятому році сімнадцятирічний Сергій Чагаров, активіст із села Гатне на Київщині, боровся з корупцією в місцевій раді. Тоді депутат Києво-Святошинської райради Олександр Паламарчук схопив хлопця за вухо і стиснув йому шию. Згодом на подвір’я хлопця кинули гранату, але поліція не внесла цю справу до реєстру досудових розслідувань. Саме цій боротьбі активіста за справедливість присвячена кінострічка. Її демонструють на марафоні документального кіно про права людини.

Юрій Чумак, регіональний координатор фестивалю Docudays UA.
Йому просто кажуть: «ти краще рота закрий, ніж лізь не в свою справу». Ми підіймаємо питання, на нього здійснюється напад, йому на подвір’я закидають гранату. І ми підіймаємо питання беззахисних правозахисників, які відстоюють права інших, але стають жертвами нападів, жертвами гонінь, жертвами нашої правоохороної системи, яка на жаль не розслідує потім належним чином ці напади. 

 

Марафон Docudays UA триватиме до тринадцятого грудня під час Всеукраїнського тижня права. Цьогорічна тема марафону — загрози та можливості цифрових технологій. Як кажуть організатори, відвідувачі кінофестивалю зможуть подивитись на питання прав людини з різних позицій не лише через стрічки, а й за допомогою лекцій, презентацій та дискусій.

Олександр Міненков, регіональний координатор по взаємодії з громадськістю уповноваженого ВР по правах людини в Харківській області
Мы часто сталкиваемся с проблемами, которые по сути возникают только из-за того что неправильно организована система управления. Люди неправильно воспринимают ту или иную позицию, информацию. И за счет этого есть случаи конечно нарушения прав людей. 

 

Після перегляду фільму поділився своєю історією член ГО “Харківський антикорупційний центр” Євген Лісічкін. У шістнадцятому році на активіста напали біля його будинку. Лісічкін зазначає: тоді поліція тричі закривала та не розслідувала справу. Згодом нападника затримали за замовне вбивство іншої людини.

 

Євген Лісічкін, член ГО “Харківський антикорупційний центр”
Більше всього мене вразило, не те що би вразило, але я знаю, як діють правоохоронці. Ця байдужість фактично правоохоронних органів до таких випадків, а потім це призводить до більш страшних випадків, як з Катериною Гандзюк, Миколою Бичко. 

 

Дивитися фільми можна безкоштовно. Закриття Docudays UA відбудеться у п’ятницю показом американського фільму «Навмисна смерть».

Автор: Василиса Степаненко
Популярно

Вы читали новость: «У Харкові стартував марафон документального кіно про права людини (відео)»; из категории Культура на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 12 декабря 2019 в 15:41;
  • Корреспондент Василиса Степаненко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "У Харкові стартував марафон документального кіно про права людини Docudays UA. Фільми можна дивитися безкоштовно. Фестиваль триватиме до тринадцятого грудня — під час Всеукраїнського тижня права. Цьогорічна тема кіномарафону — загрози та можливості цифрових технологій. ".