• Сб 20.04.2024
  • Харьков  +7°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

У Харкові номери з легендарних мюзиклів зібрали в одній постановці (відео)

Культура   
У Харкові номери з легендарних мюзиклів зібрали в одній постановці (відео)

У передноворічні дні в оперному театрі представлять прем’єру — попурі з відомих мюзиклів. На одній сцені можна буде побачити і почути «Привида опери», «Чикаго» та «Короля Лева».

До харківського театру опери та балету повертається мюзикл. Щоправда не окрема річ, а попурі. Минулого грудня колектив презентував перше таке шоу, тож такі постановки вже стають передноворічною традицією.

Дмитро Морозов, головний диригент ХНАТОБу

Мало хто може у нас ставити мюзикли. На превеликий жаль. Потрібно зробити аранжування, трохи розширити, десь зменшити. Якийсь новий стиль ввести. Йдуть номери нон-стопом, один в другий вплітається. Це вистава з елементами шоу.

 

У театрі кажуть: на повноцінний мюзикл планів поки що не мають. І пояснюють головну причину.

Армен Калоян, головний режисер ХНАТОБу

Театри не можуть собі дозволити роялті. Це дуже дорого. Навіть поставити виставу з декорацією це дешевше, ніж купити ці ноти і право на них. Якщо буде в Україні закон про спонсорство і меценатство, то тоді це можливо.

 

У виставі беруть участь дві сотні артистів. Усього підготували зо три десятки номерів. Серед них фрагменти легендарних мюзиклів «Привид опери», «Мулен Руж», «Ромео та Джульєтта», «Чикаго», «Хелло, Доллі!» та «Цілуй мене, Кет!». Ставити хореографію запросили столичних зірок. Учасниці танцювальних шоу Олені Пуль дістався дует Сімби та Нали з «Короля Лева».

Олена Пуль танцівниця, хореографиня

Эта композиция и вообще эта история, по-моему, до мурашек с детства. Мне было важно подчеркнуть таинство взаимоотношений, природной, настоящей, искренней любви.

 

 

А це працює над номером «Паризьке танго» ще один запрошений балетмейстер Максим Булгаков. Ділиться: любить різні музичні жанри.

Максим Булгаков балетмейстер, провідний соліст балету Національної оперети України

Ми — співуча нація. Але наша нація дуже гнучка для навчання, до прийому різних жанрів в свої серця і свої душі.

 

 

Виступ Плавалагуни з фільму «П’ятий елемент», посміхається солістка Олена Старікова, передивилася мільйон разів. Адже їй доручили надскладну арію оперної кінодіви.

Вокальна партія вже відточена, а от яким буде костюм, артистка тримає в секреті.

Олена Старікова солістка ХНАТОБу, заслужена артистка України

Это будет не просто концертный вариант. Конечно, это будет какой-то эпатаж в направлении этого образа. Старалась и надеюсь, что зрителю, который придет в зал, это понравится и я достучусь до их сердец этой прекрасной музыкой.

 

На суд глядачів шоу представлять 28, 29 і 30 грудня.

Автор: Олена Нагорна
Популярно

Вы читали новость: «У Харкові номери з легендарних мюзиклів зібрали в одній постановці (відео)»; из категории Культура на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 26 декабря 2019 в 14:40;
  • Корреспондент Олена Нагорна в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "У передноворічні дні в оперному театрі представлять прем’єру — попурі з відомих мюзиклів. На одній сцені можна буде побачити і почути «Привида опери», «Чикаго» та «Короля Лева»".