• Сб 20.04.2024
  • Харьков  +8°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

У Харкові відбувся допрем’єрний показ патріотичної кінострічки «Наші котики» (відео)

Культура   
У Харкові відбувся допрем’єрний показ патріотичної кінострічки «Наші котики» (відео)

У Харкові — допрем’єрний показ гротескної комедії про військові дії на Донбасі. Охочі побачити фільм під назвою «Наші котики» до однієї зали не вміщуються, тому стрічку одночасно транслюють у двох.

Стрічка просякнута зухвалими репліками та гумором «на межі». Історії мають реальних прототипів та супроводжуються комп’ютерною графікою.

Фільм починається зі сну, який бачить один з головних героїв. Нібито на уламках Кремля президент Росії Володимир Путін у вбранні матрьошки намагається втекти від українського воїна, але йому це не вдається.

Відплаті не дає здійснитися будильник, що змушує військового прокинутися.

Історія повертає глядача в дві тисячі чотирнадцятий рік. Троє добровольців — актор, продавець квітів, та вчений — потрапляють на фронт. Вони знайомляться з командиром — колишнім футбольним тренером. Їх визначають на позицію, до якої ніхто з інших побратимів не ставиться серйозно. Тут є найкрасивіший туалет за версією ОБСЄ.

За сюжетом, досвідчені бойовики-чеченці на танках поспішають винищувати українські позиції, але стикаються з потужним опором добровольців.

Віра Климковецька — виконавиця єдиної жіночої ролі. Грає журналістку, яка хоче зробити унікальний репортаж.

Віра Климковецька, виконавиця головної роли
З усіма, з ким я знайомилася — з солдатами. Вони, справді, дуже чудові люди, які захищають нашу країну, кордони. 

Володимир Тихий при написанні сценарію багато спілкувався з бійцями. Вони розповідали, що на фронті присутність смерті відчувається, як субстанція, що неочікувано виникає перед очима. У фільмі режисер зробив її окремим персонажем. За окупантами вона приходить у вишиванці.

За словами режисера, воїни на передовій перебувають в постійному емоційному напруженні, тож рятуються гумором.

Володимир Тихий, режисер фільму «Наші котики»
Це абсолютно неочікуваний вибух громадянської позиції українців. Якого ніхто не очікував, який зупинив цей залізний план захоплення України з боку Росії. Тобто це не привид лише сумувати. Це привід, щоб відчути радість та той дух 2014 року.

 

 

Бюджет картини — 42 мільйони гривень. Мінкульт надавати гроші відмовився. Продюсувати стрічку серед інших взялися колишня виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун та її чоловік — Марко Супрун. Саме він привернув до фінансування Степана Бандеру — нащадка відомого лідера українського націоналістичного руху.

Володимир Тихий, режисер фільму «Наші котики»
У нас була демонстрація перегляду для героїв цього фільму — ветеранів. Там були присутні лікарі, які займаються саме посттравматом. Керівник цього напрямку в Україні сказав, що це — дуже ресурсний фільм. Він поновлює емоційну, психічну енергію людини. 

 

 

У фільмі інколи з’являється китайська фігурка котика, що махає лапою. Її приніс один з учасників знімальної групи. Сувенір прижився на акторському майданчику і став символом противаги смерті. Звідси і назва картини — «Наші котики». Прем’єрні покази почнуться тридцятого січня.

Автор: Аліка Піхтерева
Популярно

Вы читали новость: «У Харкові відбувся допрем’єрний показ патріотичної кінострічки «Наші котики» (відео)»; из категории Культура на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 27 января 2020 в 17:35;
  • Корреспондент Аліка Піхтерева в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "У Харкові — допрем’єрний показ гротескної комедії про військові дії на Донбасі. Охочі побачити фільм під назвою «Наші котики» до однієї зали не вміщуються, тому стрічку одночасно транслюють у двох.".