• Пт 29.03.2024
  • Харьков  +10°С
  • USD 39.22
  • EUR 42.37

Жадан запрошує харківських школярів спробувати себе в якості літературних критиків (відео)

Культура   
Жадан запрошує харківських школярів спробувати себе в якості літературних критиків (відео)

Письменник Сергій Жадан запрошує школярів спробувати себе в якості літературних критиків. Стартує новий сезон конкурсу відгуків «Читай-пиши».

 

Олеся Вітченко, переможниця конкурсу «Читай-пиши-2019»

Хоча у випадку з Жаданом радше підійшов би питальний, адже, як на мене, «нон-фікшн» письменника являє собою по-стаєрськи довге, незакінчене речення з безліччю «до» і «після».

 

 

Олеся Вітченко читає уривки з рецензії, яка минулого року перемогла на конкурсі «Читай-пиши». Він дає змогу школярам спробувати себе в якості літературних критиків та написати відгук на улюблену книгу. Зараз Олесі — 18 років. Дівчина приїхала на навчання до Харкова зі Старобельську, що на Луганщині. Опановує туристичну сферу у Каразінському університеті.

 

Олеся Вітченко, переможниця конкурсу «Читай-пиши-2019»

Я сразу же, не задумываясь, выбрала книгу Сергей Жадана. Как раз за неделю, как объявили об этом конкурсе, я дочитала эту книгу и у меня осталось море эмоций, море восторга, которое надо было как-то выплеснуть и на самом деле этот конкурс мне очень помог.

 

Конкурс «Читай-пиши» проводиться у Харкові другий рік поспіль. Взяти участь у ньому можуть діти від 10 до 17 років. Минулоріч надіслали 400 робіт. Переможців запрошують до Києва на міжнародний фестиваль «Книжковий арсенал», де вони отримують поради від відомих письменників.

Сергій Жадан, письменник

Конкурс спрямований на популяризацію читання і популяризацію українських книжок. Ми звертаємось до дітей Донецької, Луганської та Харківської областей та просимо їх написати відгук на книжку українського автора, сучасного або представника класичної літератури. А крім того, щоб написати відгук можна зробити відеорецензію.

 

Надіслати роботу можна до першого квітня. Для цього потрібно заповнити реєстраційну форму і додати до неї свій текстовий або відеовідгук. Додаткову інформацію можна отримати на сторінці конкурсу у Facebook та на офіційному сайті «Читай-пиши».

 

Сергій Жадан, письменник

Попри те, що світ змінюється, ми всі електризуємось і попри те, що ми всі перетікаємо в інтернет, паперову книжку ховати рано. Вона потрібна, вона необхідна. Вона потрібна дітям. Педагогам. Нам усім.

Переможців цього року оголосять після 20 квітня.

 

Автор: Олена Верекомська
Популярно

Вы читали новость: «Жадан запрошує харківських школярів спробувати себе в якості літературних критиків (відео)»; из категории Культура на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 19 февраля 2020 в 17:34;
  • Корреспондент Олена Верекомська в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Письменник Сергій Жадан запрошує школярів спробувати себе в якості літературних критиків. Стартує новий сезон конкурсу відгуків «Читай-пиши»".