• Пт 19.04.2024
  • Харьков  +11°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

Що чекає на харків’ян у новому сезоні «СхідOpera» (відео)

Культура   
Що чекає на харків’ян у новому сезоні «СхідOpera» (відео)

«СхідOpera» відкриває 95-й ювілейний сезон. У театрі зазначили, що незабаром покажуть глядачам декілька прем’єр.

Василиса Степаненко, кореспондентка
Захисні маски та обмежувальні стрічки на глядацьких місцях. Саме так відтепер виглядає велика зала ХНАТОБу. Згідно карантинних обмежень, у новому сезоні можна заповнювати лише 15% місць, а це 220 глядачів.

Тарас Ковшун — артист балету «СхідOpera». Саме зараз він разом із колегами демонструє уривок із вистави «Спартак», яка так і не відбулася через пандемію. Артист зізнається: з великим натхненням тепер покажуть прем’єру в новому сезоні.

Тарас Ковшун, артист балету «СхідOpera»
У всіх є багато роботи. Працюємо як завжди. Все нормально, нормально йде робота. Десь в масці можемо ходити, але це зовсім не заважає творчому процесу. 

Девяносто п’ятий ювілейний сезон у «СхідOpera» стартує сімнадцятого вересня. У театрі зазначили, що незабаром покажуть глядачам декілька прем’єр. Також неподалік ХНАТОБу з’явиться алея слави з зірками, які присвятять видатним театральним діячам.

Олексій Чернікін, головний хормейстер «СхідOpera»
Ми в цьому році таких смаколиків наготували. Ми ще їх не змогли дістати. Я думав, що люди похворіють й решта злякається, але ні. Зараз працюють на повну. 

Наразі в театрі одинадцять артистів хворіють на коронавірус й знаходяться на самоізоляції. Двадцять чотири праціника вже одужали.

Алла Мішакова, солістка «СхідOpera»
Коли немає контакту з глядачем, немає тої іскри. Актор не несе вже ту енергетику, немає того запалу, немає блиску в очах. Актору потрібну чути оплески глядачів, бачити їхні очі. 

Директор «СхідOpera» Олег Оріщенко зазначив, що за весь час карантину театр втратив більше дванадцяти мільйонів гривень. Однак артисти отримували зарплатню вчасно.

Олег Оріщенко, гендиректор «СхідOpera»
Міністр культури домігся коштів. Мільярд гривень, який буде спрямований на боротьбу з коронавірусом й на компенсацію комунальних витрат. 

На шістнадцяте жовтня запланували гала-концерт до ювілею видатної балерини театру Світлани Коливанової. Двадцять другого й двадцять третього числа відбудуться прем’єри камерних опер «Чоловік, який сплутав дружину з капелюхом» й «Медіум».

 

Бажаєш першим дізнаватися новини Харкова, України та світу?

Підписуйся на телеграм-канал: t.me/objectivetv або на вайбер-канал: https://cutt.ly/lyDk847

Автор: Василиса Степаненко
Популярно

Вы читали новость: «Що чекає на харків’ян у новому сезоні «СхідOpera» (відео)»; из категории Культура на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 15 сентября 2020 в 19:33;
  • Корреспондент Василиса Степаненко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "«СхідOpera» відкриває 95-й ювілейний сезон. У театрі зазначили, що незабаром покажуть глядачам декілька прем’єр".