• Чт 28.03.2024
  • Харьков  +12°С
  • USD 39.23
  • EUR 42.44

У Харкові відбулося відкриття виставки «Національна героїчна спадщина» (фото)

Культура   
У Харкові відбулося відкриття виставки «Національна героїчна спадщина» (фото)

Харків’ян запрошують на виставку картин, присвячених захисникам України різних поколінь.

Захід присвячений Дню Захисника України.

«Ми хочемо повернути до пам’яті та свідомості українців ті імена, які були викреслені з історії, або які були забуті. Важливо відроджувати славетне минуле України за допомогою мистецтва. У нас одна мета — піднесення українського війська та воїнів різних періодів«, — розповів організатор Лободинський Єгор.

Загалом на виставці представлено понад 30 робіт, які створювали 9 авторів з Харкова, Дніпра та Києва. На картинах зображені захисники України трьох поколінь: від героїв визвольної боротьби початку першої Української революції до героїв наших днів.

Художник Олег Омельченко закликає пам’ятати особистостей, які створювали українську історію.

«Історичний живопис — одна з найважливіших тем у моїй творчості. На виставці представлений цикл робіт найславетніших українських гетьманів. Серед них портрети Богдана Хмельницького та «Байди» Вишневецького. Я вважаю, що країна повинна знати своїх героїв, у нашій історії дуже багато міцних і потужних персоналій, які зробили велий вплив на захист держави. Харків’янам особливо треба показувати подібні виставки, бо, на жаль, існує стереотип, що місто «москальське». Тому, саме через недостатньо розвинену національну ідентифікацію треба підіймати історію і показувати, що ми її маємо», — розповів Олег.

 

Віктор Лисенко присвятив свої роботи патріотам «Революції Гідності 2014».

«Коли відбувалися події у 2014 році, я спілкувався з багатьма людьми, які були на «Майдані». Я все це через себе пропустив і вирішив створити серію картин в знак творчого спротиву неправді. Художники можуть чинити опір силою мистецтва. Це мій вибір і я зробив свою справу«, — розповів художник.

На відкриття прийшли близько 25 людей. Здебільшого всі були в масках.

«На цій виставці деякі роботи дуже талановиті, деякі дуже щирі. Від нас багато чого в історії було закрито і тепер, коли люди дізнаються факти, в них прокидається відчуття роду. Українці починають розпитувати своїх рідних і це дуже важливо спиратися на свої корені«, — розповіла Вікторія Склярова.

Виставка триватиме до 30 листопада за адресою: Карбишева, 2. Організатори просять під час відвідування дотримуватися дистанції та носити маску.

Автор: Віталій Залевський
Популярно

Вы читали новость: «У Харкові відбулося відкриття виставки «Національна героїчна спадщина» (фото)»; из категории Культура на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 6 ноября 2020 в 20:45;
  • Корреспондент Віталій Залевський в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Харків’ян запрошують на виставку картин, присвячених захисникам України різних поколінь".