• Чт 28.03.2024
  • Харьков  +14°С
  • USD 39.23
  • EUR 42.44

Брати по війні: у Харкові відкрилась фотовиставка (відео)

Культура   
Брати по війні: у Харкові відкрилась фотовиставка (відео)

У Харкові презентували фото українських бійців разом із їхніми тваринами, що знаходяться на передовій. 

Владислав з позивним «Моджахед» перебував у зоні бойових дій більше трьох років. Служив у Станиці Луганській, Щасті, Авдіївці та інших гарячих точках. Розповідає, що  для бійців на передовій тварини наче психологи.

Владислав «Моджахед», військовий
Даже после обстрела или после какой-то операции человек приходит к себе
в блиндаж и тут на его месте лежит этот комок счастья, которого можно погладить, можно помурчать с ним, можно его почесать за хвост там. То есть, во-первых, отвлекается человек, это раз. Во-вторых, все равно какую-то эмоцию положительную.

«Брати по війні: чотирилапі «добровольці» — таку назву має фотовиставка в стінах музею Інституту архітектури та будівництва. Представлені роботи — архів журналістів та фотографів з передової. Експозицію присвятили до Дня українського добровольця.

Юрій Ворошилов, фотограф
Це мої друзі, які передали мені архіви. І це, ви ж розумієте, зробити Юрі подарунок — його в кілограмах і метрах не порахуєш. А тим паче, привід абсолютно типовий репортерський. Пригоди, як ціла бригада тричі евакуювала кота. 

Фотограф розповідає про кота з передової, який настільки прив’язався до свого господаря, що не міг вживатися з іншими людьми. Тварину  тричі перевозили із зони бойових дій до Харкова. Наразі боєць лікується в Німеччині, а кіт мешкає у його мами.

Владислав «Моджахед», військовий
Надо срочно там коту какую-то там, ну укол сделать и когда наш ближайший магазин просто купить поесть находится за десятки километров, то для кота — ну это вообще нереально там привезти какую-то ампулу. И здесь принимаются вообще такие решение: звонитьлюдям, люди подымаются в Харькове, собирается какая-то там волонтерская группа. 

Глядачам презентували майстер-клас. Показали дії собаки в умовах пошуку небезпечних речовин.

Під час виставки тривав збір коштів для тварин із зони військових дій.

Олена Кравченко, зоозахисниця
Якщо травмована тварина приїздить, то ми будемо лікувати. Надалі, якщо тварина потребує стерилізації — це дуже така складна проблема. Привозять тваринок, вони там розмножуються в АТО, а ми потім вже їх стерилізуємо і влаштовуємо. 

У стінах музею Інституту архітектури та будівництва фотовиставка триватиме два тижні, потім її направлять до інших харківських університетів.

Автор: Артем Листопад
Популярно

Вы читали новость: «Брати по війні: у Харкові відкрилась фотовиставка (відео)»; из категории Культура на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 14 марта 2019 в 18:31;
  • Корреспондент Артем Листопад в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "У Харкові презентували фото українських бійців разом із їхніми тваринами, що знаходяться на передовій".