• Пт 29.03.2024
  • Харьков  +10°С
  • USD 39.22
  • EUR 42.37

60 локацій та більше 100 творчих колективів: у Харкові відбувся День музики (відео)

Культура   
60 локацій та більше 100 творчих колективів: у Харкові відбувся День музики (відео)

Музика «пройшлася» містом: від Холодної гори до ХТЗ, від Салтівки до Одеської.

Вона лунала біля метро та кафе, з концертних майданчиків та просто неба. У Харкові вже вшосте відбувся день музики. У масштабному заході взяли участь Сергій Жадан, Олег Каданов та Ната Сміріна, студенти у складі оркестрів та хорів, а також непрофесійні музиканти. Загалом, долучилися більше п’яти сотень чоловік.

Як розповіли організатори, 60 майданчиків були сформовані тематично: від лаунж-зони зі спокійною та легкою музикою до бардівських пісень у пабах. Цьогоріч до фестивалю долучилися музиканти з інших міст.

 Олексій Машиц, директор фестивалю «День музики»
Показать людям, что есть просто объединяющие вещи. Просто добрые и хорошие. Без того, чтоб выкидывать любые флаги, ничего не пропагандировать. Потому что музыка — это вещь, которая сама по себе объединяет всех и каждый думает что-то свое.

Біля ХНАТОБу виступив МЕГАхор. У ньому змогли заспівати всі охочі. Заявки на виступ подали більше 200 людей. Разом з професіоналами — учасниками колективу «Хор самотніх сердець сержанта Пеппера» — виступили і аматори.

Ініціаторка створення МЕГАхору Анна Мінакова розповіла: пісню «Благодари» авторства виконавця Sun Say, колишнього учасника гурту «5’Nizza» Андрія Запорожця, обрала недарма. У композиції є позитивна єднальна ідея, а також символічно виконувати пісню саме харківського музиканта. До репетицій учасники поставилися дуже відповідально.

Анна Мінакова, ініціаторка створення МЕГАхору
Девушка пошла гулять в Ботанический сад, на источник, говорит: «Слышу — поют. Подхожу — поют «Благодари». То есть, нашу песню. 

Владислав Зеленєв несе любов до співу впродовж всього життя. Виступає в «Хорі самотніх сердець сержанта Пеппера», разом з яким бере участь у «Дні музики» майже із самого заснування фестивалю. Такий захід, каже чоловік, це цікавий досвід, можливість зайнятися улюбленою справою та велика кількість нових знайомств.

Владислав Зеленєв, учасник МЕГАхору
Людей, обычно, не хватает, людей обычно мало и, поэтому, всё время кадровая нехватка. А тут внезапно у тебя 200 человек, среди которых есть хорошо поющие люди. И ты думаешь:»Блин, почему они не ходят постоянно?».

Разнообразие, одни выступают, другие, третьи. Формируется какой-то спектр. Что-то новое видишь, узнаешь.

 Дуже сподобалося, тут пара танцювала вальс, такі романтичні почуття. Всі співають, нам дуже сподобалося.

Фестиваль має аполітичний характер, вхід на всі локації безкоштовний.

Автор: Аліка Піхтерева
Популярно

Вы читали новость: «60 локацій та більше 100 творчих колективів: у Харкові відбувся День музики (відео)»; из категории Культура на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 24 июня 2019 в 16:31;
  • Корреспондент Аліка Піхтерева в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "У масштабному заході взяли участь Сергій Жадан, Олег Каданов та Ната Сміріна, студенти у складі оркестрів та хорів, а також непрофесійні музиканти".