• Ср 08.05.2024
  • Харьков  +9°С
  • USD 39.3
  • EUR 42.31

Харків’ян запрошують на фотовиставку «П’ята стіна. Театри Харківщини» (відео)

Культура   
Харків’ян запрошують на фотовиставку «П’ята стіна. Театри Харківщини» (відео)

У галереї «Мистецтво Слобожанщини» презентували роботи переможців конкурсу «П’ята стіна. Театри Харківщини». Фотографи готували світлини для експозиції протягом двох років. Вони робили кадри з постановок у різних харківських театрах. 

На фотовиставці можна побачити світлини з різних вистав. За ідеєю організаторів, ці роботи ніби руйнують невидимі стіни між постановкою та відвідувачем. Актор Владислав Кульов зазначає: автори фотографій вміло передали емоції, які вирували в той час на сцені.

Владислав Кульов, актор театру «Мадригал»
Я сам категорически не люблю фотосессии. Не люблю фотографироваться. Мои любимые фотографии, живые фотографии, были во время спектакля. То есть, когда я не знаю, что меня фотографируют, когда не знаю, какой момент фотограф ловит, или какой момент ловит оператор. Для меня эти фотографии самые ценные. Ведь они самые живые и самые честные, потому что в это время мы пропускаем через себя все чувства и эмоции. 

Автори 87 робіт — це троє переможців конкурсу театральної фотографії «П’ята стіна. Театри Харківщини». Він проходив у 2017 році. Два роки переможці готувалися до авторської виставки. Маргарита Корнющенко присвятила свою експозицію «Замок, який побудував К.» роботі режисера Олександра Ковшуна. Його жінка вважає своїм ідейним натхненником.

Маргарита Корнющенко, переможниця конкурсу «5-я стіна. Театри Харківщини»
Фрагменты репетиций, фрагменты показов, какие-то импровизации. Все, что сопровождало этот спектакль от момента, как они начали репетировать и до премьеры. Весь этот процесс на моих фотографиях отражен. Я понимаю, что это всего лишь попытка отразить этот спектакль, потому что он очень объемный, философский.

Катерина Погребна перемогла у конкурсі в номінації «Вистава» з роботою «Самотність удвох». Жінка розповідає: фотографія для неї лише хобі. Зізнається, що є дуже прискіпливою до своїх робіт.

Катерина Погребна, переможниця конкурсу «П’ята стіна. Театри Харківщини» 
Дуже складно обрати момент. Тому що ти не знаєш, що буде в наступну секунду. Як поміняється світло, як встануть актори. Тобто кожного разу відбувається гра «піймай кадр». Тому що ти не можеш сказати актору «встань туди, підійди на те місце». Це робота спостерігача. 

Завідувачка галереї «Мистецтво Слобожанщини» Віра Лагутіна зазначає: на відкриття виставки не зміг приїхати третій автор робіт Сергій Лошатинський. Його фотографії представлені в чорно-білому кольорі. Це авторське бачення спектаклів у театрі «Мадригал». Жінка згадує, як два роки тому обирали переможців конкурсу «П’ята стіна. Театри Харківщини».

Віра Лагутіна, завідувачка галереї «Мистецтво Слобожанщини»
Було журі, які обирали роботи за художньою цінністю. Оцінювали технічний рівень, відповідність до тематики. Було багато умов.

Виставка у галереї «Мистецтво Слобожанщини» триватиме до 22 серпня. Після цього з’явиться нова експозиція до Дня авіації України.

Автор: Ніколь Костенко
Популярно

Вы читали новость: «Харків’ян запрошують на фотовиставку «П’ята стіна. Театри Харківщини» (відео)»; из категории Культура на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 9 августа 2019 в 15:46;
  • Корреспондент Ніколь Костенко в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "У галереї «Мистецтво Слобожанщини» презентували роботи переможців конкурсу «П’ята стіна. Театри Харківщини». Фотографи готували світлини для експозиції протягом двох років. Вони робили кадри з постановок у різних харківських театрах. ".