• Сб 20.04.2024
  • Харьков  +12°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

У Харкові відбувся міжнародний турнір з фехтування на шпагах пам’яті Леоніда Авербаха (відео)

Спорт   
У Харкові відбувся міжнародний турнір з фехтування на шпагах пам’яті Леоніда Авербаха (відео)

У перший день міжнародного турніру з фехтування переможцем ветеранського турніру втретє поспіль став Олександр Горбачук.

Він — знаний у минулому харківський шпажист, а нині є головним тренером збірної Японії. Під його орудою японці значно додали у класі, почали вигравати нагороди етапів Кубку світу. Меморіал Авербаха тренер вважає гідним початком олімпійського сезону.

Олександр Горбачук, головний тренер збірної Японії

Он хорош тем, что здесь очень много боев можно проводить. Ребята многому учатся, когда много боев проходит с сильными соперниками, много команд приезжает. Конечно, мы растем. Нам тяжелее стало фехтовать, потому что все знают: японцы не такие слабые, как десять лет назад.

 

Найкращий харківський результат у особистій першості показав Євген Миргородський, він зупинився в 1/8-й фіналу. Двічі програв одним уколом саме японським збірникам. Не дивлячись на те, що тренує їх українець, шпажист зазначає, що школу вони мають свою, особливу.

 

Євген Миргородський, майстер спорту міжнародного класу

Они — совершенно другие: очень быстрые, очень скоростные. Школа отличается. Но мы тоже находим ключи, будем стараться отобраться на Олимпиаду и там выигрывать у них.

 

 

Свою силу японці довели в командному турнірі, фінал якого впевнено виграли у збірної Гонконгу. З нею також працює український наставник Олександр Кочергін. А у особистому чоловічому фіналі зійшлися киянин Ігор Рейзлін і Богдан Нікішин з Дніпра. Обидва суперника є членами збірної України, тож відмінно знають одне одного.

 

Ігор Рейзлін, переможець турніру пам’яті Л. Авербаха

Буквально на шаг-два вперед каждый знает, что будет делать соперник. Со своими фехтовать очень тяжело. Тем более, с такими бойцами, как Богдан, он у нас один из лидеров мирового рейтинга, очень тяжелый боец.

 

 

Дворазовою переможницею турніру, особисто і в команді, стала львів’янка Ксенія Пантелеєва. У одиночному фіналі вона здолала подругу по збірній, киянку Олену Кривицьку. Командою Львів у головному бою також переміг Київ. Саме в цьому форматі прагне відібратися на Олімпіаду і збірна України, членкинею якої є золота медалістка.

 

Ксенія Пантелеєва, дворазова переможниця турніру пам’яті Л. Авербаха

Мы можем попасть только командой. Если команда не попадает, то попадает только один человек, это сложно. А четыре — это самый оптимальный вариант. Нужно пройти еще турнира, чтобы отобраться на Олимпиаду.

Автор: Олександр Григоров
Популярно

Вы читали новость: «У Харкові відбувся міжнародний турнір з фехтування на шпагах пам’яті Леоніда Авербаха (відео)»; из категории Спорт на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 12 ноября 2019 в 16:44;
  • Корреспондент Олександр Григоров в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "У перший день міжнародного турніру з фехтування переможцем ветеранського турніру втретє поспіль став Олександр Горбачук".