• Пт 29.03.2024
  • Харьков  +16°С
  • USD 39.22
  • EUR 42.37

На Запорожці — до Монте-Карло: харків’яни зустріли учасників міжнародного ралі ретро-перегонами

Спорт   
На Запорожці — до Монте-Карло: харків’яни зустріли учасників міжнародного ралі ретро-перегонами

У центрі Харкова посеред ночі поціновувачі ретро-авто влаштували перегони, от тільки не на швидкість, а на точність. Так містяни зустріли українську збірну. 

На Запорожці — в Монте-Карло. Наступного року українська команда вперше в історії представлятиме нашу державу на перегонах на виживання в Монако ось на цьому 50-річному ЗАЗі. Тут все в оригіналі. Окрім засобів безпеки та різних дрібничок.

Роман Щипков, командир української збірної команди в ралі

Стартуем мы из города Велес, такой небольшой город на юге Франции, в горах. Первый день – это 390 километров горных серпантинов и второй день – 490 километров, непосредственно уже в само Монако, и там финиш.

Щоб про перегони дізналися якомога більше людей та для перевірки техніки на міцність, команда гонщиків вирушила в подорож Україною. Кажуть: якщо не завадить карантин дістануться Румунії та Молдови. Вихідними гонщики завітали до Харкова. Окрім Запорожця, є кілька інших ретро-авто. Наприклад, військовий ГАЗ.

Руслан Мазур, учасник української збірної команди в ралі

Ця машина була в армії і збереглася, тому що не використовувалась в народному господарстві. Мінімальним було відновлення. В кожному місті всі охочі можуть долучитися до пробігу. загальна кількість, хто підтвердив, що може пройти весь етап, десь приблизно 5 машин це точно.

Харків’яни вирішили привітати гонщиків у звичному для автолюбителів стилі — влаштували ретро-перегони на Клочковському узвозі. До Держпрому з’їхалися «родзинки» вінтажної техніки.

Артем Листопад, кореспондент

Це Волга 68-го року випуску. Як бачимо, гарно відреставрована. Та родзинка цього автомобіля криється в іншому. Під капотом ховається електродвигун.

 

Олег Рубанов, власник електро-Волги

Обычный промышленный асинхронный двигатель, пяти киловатный. Я сажусь в автомобиль, включаю мобильное приложение и у меня на телефон выводится вся информация: температура контроля, двигателя, температура аккумуляторной батареи, уровень заряда.

Поряд із електро-Волгою, яка з легкістю може обігнати більшість своїх ровесників, красується ось такий Форд Т Роцтер. Точніше, власноруч виготовлений автомобіль, який дуже на нього схожий. Збирали його переважно із Жигулів, Москвичів та навіть побутових предметів.

Кирило Дорошенко, учасник ретро-перегонів

Все собиралось с металлолома в основном, что на свалках нашли. Допустим, этот элемент декора, который сейчас выполняет роль поворотника – это обычный жигулевский масляный фильтр. Вот это – это заглушка карниза.

Красень носить ім’я «Лідер». Сьогодні він спробує підтвердити це звання. Як і ось цей Форд 1972 року випуску, який й досі бере участь у ралі.

Антон Гвоздь, учасник ретро-перегонів

Установлен турбокомпрессор для добавления мощности. Все патрубки переделаны, чтобы держали давление. Для того, чтобы сделать подвеску для определенного вида соревнований, то есть Time Attack, слалом либо же ралли, в котором мы ездим — классическое и ретро-ралли, это 4 разные вида подвески. 

Спуск – за хвилину, 10 секунд зі швидкістю 30 кілометрів за годину. Підйом – 55 секунд та 40 кілометрів на спідометрі. Хто дотримається параметрів найточніше – переможець. Тож головне у цих перегонах — не заснути.

Та як не старалися військові авто, спортивні Форди та самодільні агрегати, проїхати дистанцію найточніше вдалося класичним Жигулям та Москвичам.

Автор: Артем Листопад
Популярно

Вы читали новость: «На Запорожці — до Монте-Карло: харків’яни зустріли учасників міжнародного ралі ретро-перегонами»; из категории Спорт на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 22 июня 2021 в 16:31;
  • Корреспондент Артем Листопад в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "У центрі Харкова посеред ночі поціновувачі ретро-авто влаштували перегони, от тільки не на швидкість, а на точність. Так містяни зустріли українську збірну".