• Пт 19.04.2024
  • Харьков  +9°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

Зіткнення пожежної машини та трамвая: учасники ДТП розповіли свої версії пригоди (відео)

Происшествия   
Зіткнення пожежної машини та трамвая: учасники ДТП розповіли свої версії пригоди (відео)

На Салтівському шосе у середу не розминулися трамвай та пожежна машина. Автомобіль рятувальників поспішав на виклик.

Світлана Єченіна, кореспондентка

Дорогу Салтівським шосе не поділили трамвай та автівка надзвичайників. Від удару спецтранспорт перекинуло.

Усередині було четверо рятувальників. А у трамваї їхали понад пів сотні пасажирів. Удар прийшовся на задню частину автоцистерни, кажуть свідки. Катерина працює кондукторкою трамвая, і хоча на момент аварії була просто пасажиркою, розуміє, як таке могло статися.

Катерина, очевидиця аварії

Он зацепил зад пожарной машины. Она на скорости летела, она сигналила, а трамвай, у трамвая же нет таких тормозов как у машины.

А от водій трамвая-учасника аварії пояснювати як все сталося відмовляється.

Я не розумію, я в шоке просто. Никаких комментариев, все.

Тож з поясненнями до нас поспішає керівництво депо. Стверджують, що проблискові маячки у надзвичайників були вимкненими.

Богдан Христов начальник відділу безпеки дорожнього руху КП «Тролейбусне депо №2»

О том, что перевернулась машина видно, что машина выехала на рельсы, выкатилась. Уже и сам водитель трамвая пояснял, что она внезапно выехала . 00.40+++00.45. Есть забор и обзор тут ограничен. Поэтому на рельсах трамвай не смог, хоть и водитель поясняет, что экстренное торможение было, он не смог остановиться и произошло столкновение.

Також, додає комунальник, за правилами «рогатий» мав рухатися зі швидкістю приблизно 20 кілометрів на годину, бо від’їжджав від зупинки. Враховуючи це, його гальмівний шлях складає десь 12 метрів. Кондуктор потрощеного трамвая додає: з пасажирами все добре.

Скажіть. Пасажири постраждали? – Все целы, все живы.

Вцілили і надзвичайники. Кажуть: проблискові маячки були ввімкнені, сирена також, бо вони їхали на виклик. На місце ДТП на допомогу прибули кілька пожежних автівок.

Ігор Лупандін, помічник начальника ГУ ДСНС у Харківській області

Для того, щоб забрати обладнання з цієї автоцистерни, вони зараз переносять все обладнання в цю автоцистерну. А ця автоцистерна буде відправлена до технічного автозагону.

Зрештою за півтори години після зіткнення трамвай їде і звільняє шлях іншим «рогатим», яких за цей час скупчилося чимало. А пожежна автівка нарешті займає звичне положення.

Наразі справою займаються правоохоронці. Вони з’ясовують, хто став призвідником ДТП і чи були ввімкнені маячки та сирена у надзвичайників.

Автор: Світлана Єченіна
Популярно

Вы читали новость: «Зіткнення пожежної машини та трамвая: учасники ДТП розповіли свої версії пригоди (відео)»; из категории Происшествия на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 16 июля 2020 в 16:22;
  • Корреспондент Світлана Єченіна в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "На Салтівському шосе у середу не розминулися трамвай та пожежна машина. Автомобіль рятувальників поспішав на виклик".