• Вс 05.05.2024
  • Харьков  +7°С
  • USD 39.53
  • EUR 42.31

Штраф за розповсюдження наркоадрес пропонують збільшити до 51 тис. гривень (відео)

Харьков   
Штраф за розповсюдження наркоадрес пропонують збільшити до 51 тис. гривень (відео)

Суворі фінансові санкції за розповсюдження наркоадрес та запровадження електронних рецептів на психотропні засоби. Такі нововведення пропонують реалізувати харківські нардепи.

Олександр Шемаєв, кореспондент
Харківські нардепи розробили новий законопроєкт щодо посилення санкцій за розповсюдження наркоадрес. Вони пропонують підвищити штраф із 119 гривень до 51 тисячі гривень. За повторне правопорушення позбавлення волі строком від 3 до 7 років. 

 

 

Олександр, харків’янин
Я погоджуюся, що треба збільшити штрафи, але треба і збільшити кількість людей, які знаходять тих, хто малює. Тобто збільшення штрафів ні до чого не приведе, якщо не знаходиш людину, що це робить. 

 

 

Активіст Антон Польовик кілька років бореться з наркорекламою. Він замалював понад три тисячі посилань на інтернет-магазини із забороненими речовинами. Замість них Антон пише слова «кохай», «живи» та «радій життю». Чоловік вважає: ці добрі побажання повинні надихати наркозалежних побороти свою недугу.

Антон Польовик, активіст
Проблема зависимости — это не наркоадрес и не сам наркотик. Это зависит от человека, который испытывает потребность употребить этот наркотик. И если не закрывать проблему работы с семьями, детьми в школах. Чтоб мог помочь психолог. Чтоб человек мог обратиться к психологу. Вот тогда можно решить эту проблему. 

 

Харківські нардепи пропонують посилити відповідальність за виготовлення, придбання, збереження та збут наркотиків. Зараз за ці злочини ув’язнюють на строк від шести років, а планують від восьми до дванадцяти.

Дар’я, харків’янка
 — Я не знаю. Мне кажеться, что не повлияет. — А почему Вы так думаете? — Мне кажеться всегда найдутся пути. Сейчас на самом деле, особенно в Харькове, наркотики очень распространены. Просто из молодежи много людей, которые этим балуються. 

 

 

Також нардепи пропонують примусово лікувати наркозалежних і врегулювати продаж психотропних речовин у аптеках.

Роман Чумак, керуючий партнер юридичної компанії “Арес”
Нарешті вводиться поняття електронного рецепту. Тобто фармацевт, який буде продавати такий лікарський засіб просто заходитиме у відповідну базу і в електронному вигляді отримувати інформацію про те, що, дійсно, ви потребуєте продажу такого лікарського засобу, що, дійсно, лікар вам призначив такий лікарський засіб. Тобто вже відійде в минуле те, що особи, які страждають на таке захворювання підробляли зазначені рецепти і купували такі засоби в аптеках без належних на те підстав. 

А от керівник громадської організації «Правозахисна група «СІЧ» Дмитро Рева вважає заходи примусового лікування репресивними та дискримінуючими

Дмитро Рева, керівник ГО «Правозахисна група «СІЧ»
Питання примусового лікування наркозалежних є спірним з позиції розуміння прав людини. У більшості європейських країн влада, навпаки, намагається захистити таких осіб від примусу. Програми мають реалізовуватися в рамках державної стратегії боротьби з наркотиками, де госпіталізація — вибір самого наркозалежного, а основне завдання держави — убезпечення наркозалежних осіб від поширення СНІДу та інших тяжких хвороб. )

Запропонований законопроєкт планують розглянути у Верховній Раді.

Автор: Олександр Шемаєв
Популярно

Вы читали новость: «Штраф за розповсюдження наркоадрес пропонують збільшити до 51 тис. гривень (відео)»; из категории Харьков на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 28 января 2020 в 19:45;
  • Корреспондент Олександр Шемаєв в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Суворі фінансові санкції за розповсюдження наркоадрес та запровадження електронних рецептів на психотропні засоби. Такі нововведення пропонують реалізувати харківські нардепи. ".